Βιβλία που έγιναν επιτυχημένες ταινίες- Από τις 50 αποχρώσεις του γκρι έως το The notebook

Από την συγγραφή του βιβλίου, στην οθόνη του κινηματογράφου πολλές ταινίες έσπασαν τα ταμεία.

 H πιο πρόσφατη είναι η δημιουργία της Έρικα Λέοναρντ Τζέιμς, οι 50 αποχρώσεις του γκρι σε σκηνοθεσία της Σαμ Τέιλορ Τζόνσον, μια ταινία που παρά την δημοφιλότητα της, απέσπασε πολλές αρνητικές κριτικές εξαιτίας της ρεαλιστικής απόδοσης των γυμνών σκηνών. 

 

Ωστόσο μια άλλη ελκυστική συγγραφική δουλεία για αρκετούς κριτικούς αλλά και για όσους αγαπάνε την φαντασία, ήταν το  The Hobbit, ένα μυθιστόρημα γραμμένο από τον Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν σαν παραμύθι, που ενώ μπορεί να σταθεί ως αυτόνομο, συχνά προωθείται ως το προοίμιο του αριστουργήματος του Τόλκιν, Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών. Μια δουλειά από τον ίδιο δημιουργό με την ίδια επιτυχία, βγάζοντας ασπροπρόσωπο τον Τόλκιν

Μπορεί η δράση και η φαντασία να έχει δημιουργήσει ένα δυνατό κοινό, αλλά εξίσου απήχηση σε αυτό έχει και ο ρομαντισμός, με κλασικό παράδειγμα το The Notebook,  ένα ρομαντικό δράμα παραγωγής του 2004, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκολας Σπαρκς. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Νικ Κασσαβέτης. Μια ταινία που απεικονίζει την δύναμη της αγάπης, κερδίζοντας την καρδιά πολλών ζευγαριών και όχι μόνο. 

Από την άλλη για όσους θέλουν να συνδυάσουν την φαντασία με τον ρομαντισμό, το Twilight ή διαφορετικά Λυκόφως είναι ότι πρέπει, πρόκειται για μια ρομαντική ταινία φαντασίας που έσπασε κάθε ταμείο με την προβολή της. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι η Κάθριν Χάρντγουικ, η οποία βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Στέφανι Μέιερ. Μάλιστα η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη, που έγινε πηγή έμπνευσης και για άλλες δημιουργίες με παρόμοια πλοκή.

Επιμέλεια: Λίλη Αγγελοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ