Η διάσημη Beauty Guru Μαρίνα Σεραφειμίδου, μας μαθαίνει πως να φτιάχνουμε μόνοι μας αντιηλιακό

Δημιουργήστε τo δικό  σας Αντιηλιακό!!! Ερχεται καλοκαίρι και ο ήλιος ειναι εδώ ,επιτέλους!!! Ας θυμηθούμε κάποιες ωραίες συμβουλές. Nα γίνεται  ανανέωση των κυττάρων απομακρύνοντας το νεκρό κύτταρο και αντικαθιστώντας το με ένα νέο και υγιές.

Είμαι μεγάλη οπαδός των  θεραπευτικών  δυνάμεων που υπάρχουν στα  πραγματικά τρόφιμα.. Έχουμε ήδη καταφέρει να πάρουμε  τον έλεγχο των αλλεργιών  κάνοντας πράγματα όπως ο περιορισμός στη  κατανάλωση ορισμένων τροφίμων, ή να  κόψουμε  τη ζάχαρη, να κόψουμε τις ορμόνες που βρίσκονται στα γαλακτοκομικά και το κρέας, και πολλά άλλα. Έτσι ακριβώς με αυτη τη τακτική η προστασία του δέρματος μπορεί να αρχίσει με τη διατροφή μας. Εδώ είναι μερικά τρόφιμα που  θα πρέπει να τρώμε για να δώσουμε  στο δέρμα μας μια φυσική ώθηση από μέσα προς τα έξω:

Ωμέγα 6 (ωμά λαχανικά)
πράσινο Τσάι
Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού(στα βιολογικά καταστήματα)
Βήτα Καροτίνη (καρότα, γλυκοπατάτες, βερίκοκα, πεπόνι και) και βιταμίνη Ε (φυτικά έλαια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηροί καρποί).

Τι γίνεται με το δέρμα μας;

Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι υπάρχει κάτι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε που ειναι αποτελεσματικό,χωρίς καρκινογόνα χημικά, δεν θα εμποδίζει τις ακτίνες του ήλιου ( επειδή χρειαζόμαστε τη  βιταμίνη D ), αλλά αντ 'αυτού να καταστρέψει τις αντιδράσεις ελευθέρων ριζών, που δημιουργούν τα προβλήματα, όταν είμαστε έξω στον ήλιο,όπως γήρανση δέρματος,δερματικά προβλήματα,ρυτίδες ή και μελάνωμα.

Έτσι, δημιουργήστε το δικό σας φυσικό  Αντιηλιακό

Χρησιμοποιήστε απλα και μόνο ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ..
Είναι φυσικο,πολυ ενυδατικό, ευκολα στο άπλωμα και εχει ΔΠ 8  κάνει για το πρόσωπο και σώμα.
Αν όμως θέλεται και κάτι άλλο υπάρχει και αυτή η πολυ καλή συνταγή:

Αντηλιακό με άρωμα καρύδας  
Λιώνετε σε μπεν μαρί 2 κοφτές κουταλιές κερί μέλισσας. Προσθέτετε στο σκεύος 50 ml σησαμέλαιο, 50 ml αμυγδαλέλαιο, 50 ml λάδι καρύδας και 8 ml καροτέλαιο και ανακατεύετε. Απομακρύνετε από τη φωτιά και βάζετε το μείγμα σε βαζάκι. Προτού κρυώσει, ρίχνετε 10 ml άρωμα καρύδας και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε να κρυώσει και το σκεπάζετε. Διαθέτει φυσικό δείκτη SPF 8 και είναι κατάλληλο για πιο μαυρισμένα.Λόγω του καροτέλαιου μαυρίζει πιο γρήγορα.

Επιμέλεια: Λίλη Αγγελοπούλου

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ