Καταιγισμός δημοσιευμάτων FT, Bild, Focus, FAZ: Στο τραπέζι το Grexit - Το μπαλάκι στην Ελλάδα

Την έντονη δυσφορία της Μέρκελ μετά την τελευταία συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στις Βρυξέλλες, αποκαλύπτει σήμερα ο γερμανικός Τύπος επικαλούμενος Γερμανό ανώτατο αξιωματούχο ο οποίος δεν κατονομάζεται. 

 

Η Γερμανίδα καγκελάριος σκέφτεται πλέον το ενδεχόμενο ενός Grexit καθώς ο χρόνος τρέχει, κάθε μέρα μετράει και εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες διαφορές με τους πιστωτές. Η αποχώρηση του ΔΝΤ από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων ρίχνει λάδι στη φωτιά των ήδη τεταμένων σχέσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της. 

Focus

Η τελευταία συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Α. Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες έχει προκαλέσει την οργή της Μέρκελ, η οποία πλέον συζητά το ενδεχόμενο ενός Grexit, σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό και προσθέτει πως δεν είναι τυχαία η δήλωση ενός υψηλόβαθμου στελέχους του CSU , του βαυαρικού κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών- κυβερνητικού εταίρου της Μέρκελ. Το στέλεχος αυτό επισήμανε ότι, μετά την αποχώρηση του ΔΝΤ από τις διαπραγματεύσεις, η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο Grexit.  

Bild

Εκτός από το δημοσίευμα που αποκαλύπτει ότι πλέον και η Μέρκελ σκέφτεται το ενδεχόμενο ενός Grexit, η εφημερίδα Bild σε άλλο άρθρο της παραθέτει τα σημεία τριβής μεταξύ των Ελλήνων και των δανειστών τους κάνοντας έναν απολογισμό των χρημάτων που καλείται να δώσει μέχρι τον Φθινόπωρο η χώρα μας στους πιστωτές της. Όπως αναφέρει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, η Eλλλάδα θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 34,9 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

FAZ 

Η υπομονή των ευρωπαικών κρατών εξαντλείται , η μπάλα βρίσκεται πλέον από την πλευρά των Ελλήνων, γράφει η γερμανική εφημερίδα επισημαίνοντας ότι, η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις μετά την αποχώρηση του ΔΝΤ, δείχνει ότι δεν έχει επιτευχθεί πρόοδος ενώ ο χρόνος εξαντλείται για την Ελλάδα. 

Financial Times: «Τελεσίγραφο» των δανειστών στον Τσίπρα

Οι πιστωτές παρέδωσαν τελεσίγραφο στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει, υποστηρίζουν οι Financial Times στο πρωτοσέλιδο θέμα τους στο φύλλο της Παρασκευής. «Μόλις πριν από μία εβδομάδα, αξιωματούχοι των δύο πλευρών πίστευαν ότι η συμφωνία είναι εφικτή, όταν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παρέδιδε στον Αλέξη Τσίπρα το πεντασέλιδο σχέδιο των πιστωτών. Μετά την τετράωρη συνάντηση, ο πρόεδρος της Κομισιόν πίστευε πως είχε πετύχει συμφωνία» γράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στις Βρυξέλλες Peter Spiegel. Ο κύριος Τσίπρας διαφώνησε μεν τότε σε επιμέρους ζητήματα, όπως ο ΦΠΑ στο ρέυμα, όμως είχε αποδεχτεί το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος και είχε δεσμευτεί να επανέλθει με νέες προτάσεις, αναφέρει το ρεπορτάζ. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ