Ντομινίκ Στρος Καν: ''Εκανα όργια γιατί ήθελα να διασκεδάζω όσο έσωζα τον κόσμο''

Τις κατηγορίες της «εκ προθέσεως μαστροπείας» αντιμετωπίζει ο Ντομινίκ Στρος Καν, με την απόφαση του δικαστηρίου να αναμένεται να βγει εντός της ημέρας.

 

Το ενδιαφέρον είναι το επιχείρημα που επικαλέστηκε για να δικαιολογήσει τη δράση του, δηλώνοντας σε γαλλικό δικαστήριο της Λίλλης ότι όσο ήταν απασχολημένος «να σώζει τον κόσμο» από την οικονομική κρίση, είχε ανάγκη από κάποιες «συνεδρίες αναψυχής».

Ο 65χρονος Στρος-Καν κατηγορείται για ότι διοργάνωνε σεξουαλικά πάρτι με τη συμμετοχή ιερόδουλων σε αυτά, μεταξύ του 2008 και του 2011. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε πως οι νεαρές γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτά ήταν πόρνες, αλλά απλώς «ελευθεριάζουσες νέες»

Από την άλλη πλευρά, οι ιερόδουλες που έπαιρναν μέρος στα όργια μαζί του έχουν καταθέσει ότι δεν διασκέδαζαν καθόλου κι έχουν αναφερθεί σε «ζωώδεις» καταστάσεις.

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ ήταν ο ισχυρότερος υποψήφιος στην κούρσα για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, από όπου αναγκάστηκε να αποσυρθεί μετά τη σε βάρος του κατηγορία για σεξουαλική επίθεση σε μία καμαριέρα σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης το 2011.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ