Γιατί πρέπει να φοράμε αντιηλιακό κάθε μέρα;

Το αντιηλιακό πλέον είναι απαραίτητο, γιατί μας προστατεύει από τις βλάβες του ήλιου, από την γήρανση αλλά και τον καρκίνο. 

Με την καθημερινή μας έκθεση στον ήλιο, αποδυναμώνετε το ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματος και εκφυλίζονται τα επιδερμικά κύτταρα. Συνεπώς η αναπαραγωγή νέων κυττάρων γίνεται αραιότερα και με λάθος τρόπο. Έτσι καλό θα ήταν πριν εκτεθούμε για μια πιο υγιή επιδερμίδα αλλά και υγεία, να φοράμε πάντα αντιηλιακό με τουλάχιστον 30 δίκτυ προστασίας.

Επιπλέον για μια καλύτερη επιλογή θα πρέπει να διαλέγετε σύγχρονες συνθέσεις  αντιηλιακών προϊόντων που περιέχουν και αντιοξειδωτικά συστατικά μαζί με τους δείκτες προστασίας.

Αν δεν χρησιμοποιούμε αντιηλιακό τότε πιθανόν να εμφανίσουμε παθήσεις του δέρματος και αντιαισθητικά αποτελέσματα, όπως οι πανάδες, η πρόωρη γήρανση αλλά και καρκίνο του δέρματος. Ακόμη να προσέχετε το μπουκάλι σας να μην μένει ανοιχτό, διότι  είναι πιο πιθανό να μολυνθεί με μικρόβια όσο περνάει ο καιρός, ενώ το προϊόν χάνει τη δραστικότητά του, όταν επιμένετε να το έχετε μόνιμα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου ή στη τσάντα για τη παραλία, στο πορτμπαγκάζ, σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. 

Τέλος το μυστικό είναι να αποφεύγετε τον ήλιο κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών ωρών, όπου η ηλιακή ακτινοβολία είναι κάθετη, άρα πιο έντονη, στη περίπτωση που βρεθείτε έξω αυτές τις ώρες φροντίστε να ανανεώσετε το αντιηλιακό σας. 

Επιμέλεια: Λίλη Αγγελοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ