Σεσημασμένοι οι τρεις ληστές από το Μηλοπόταμο που έκαναν έφοδο σε ξενοδοχείο της Κρήτης - Χαροπαλεύει ο ένας

Η Αστυνομία στην Κρήτη σημείωσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της τα τελευταία χρόνια.

 

Από τη στιγμή που οι ένοπλοι χτύπησαν ανήμερα της Τσικνοπέμπτης, αρχικά ανεπιτυχώς, το χρυσοχοείο στην περιοχή της Θερίσσου και στη συνέχεια στα δύο σούπερ μάρκετ και το βενζινάδικο, τα..."τέλια" πήραν φωτιά και οι αρχικές υποψίες σκιαγραφούσαν το προφίλ των δραστών.Το χτύπημα, λίγες βδομάδες αργότερα στο χρυσοχοείο των Μαλίων, χαρτογράφησε τους δράστες, έδειξε πως θα έπρεπε να κινηθούν οι διωκτικές αρχές και γνώριζαν πια οι αστυνομικοί, ποιοι είναι, πως κινούνται, ποιους στόχους είχαν και πότε επέλεγαν να χτυπήσουν!

Συνήθως τότε που ήταν αυξημένα τα αστυνομικά μέτρα και χρειάζονταν να υπάρχουν διμοιρίες  και δυνάμεις καθηλωμένες για ώρες. Επίσης προτιμούσαν να χτυπάνε στις αλλαγές της βάρδιας των αστυνομικών, οπότε το μεταβατικό διάστημα ήταν κερδισμένος χρόνος για τους εγκληματίες. Το προφίλ των ενόπλων έδειχνε πως δεν επρόκειτο να χαριστούν απέναντι στους αστυνομικούς όταν θα βρίσκονταν απέναντι τους. Άλλωστε ήταν παλιοί τους "γνώριμοι".

Με τους δύο, με καταγωγή από Μυλοπόταμο είχαν βρεθεί ξανά, πριν από χρόνια στην υπόθεση των ΑΤΜ και τις ληστείες που είχαν για καιρό απασχολήσει τις αρχές ενώ ο ένας εξ αυτών, σύμφωνα με την αστυνομία ήταν και στη δολοφονική ενέδρα κατά της ΕΛ.ΑΣ. στα Ζωνιανά με θύμα τον ειδικό φρουρό Λαζαρίδη. 

Ο Αρμένιος, κι αυτός γνώριμος στην ΕΛΑΣ με συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες

Μετά το χτύπημα στο χρυσοχοείο των Μαλίων οι αστυνομικοί είχαν σε αυξημένη επιτήρηση τα κοσμηματοπωλεία των τουριστικών περιοχών σε Γάζι, Χερσόνησο και Μάλια, με δυνάμεις σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής στος κόμβους των τουριστικών περιοχών και περίμεναν πότε θα κάνουν την πρώτη κίνηση που θα έδειχνε πως η αντίστροφη μέτρηση για το επόμενο χτύπημα είχε αρχίσει. Πράγματι, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, η κλοπή ενός αυτοκινήτου 4Χ4 διπλοκάμπινου αγροτικού, από το Ηράκλειο "άναψε" τα...λαμπάκια στην αστυνομία, καθώς γνώριζαν την αδυναμία τους στα γρήγορα αυτοκίνητα και σε εκείνα που δε θα τους καθυστερούσαν στην προσπάθεια διαφυγής.

Στην ΕΛ.ΑΣ. ήξεραν τώρα πως ήταν θέμα χρόνου, αλλά δεν ήξεραν που θα "χτυπούσαν".

Οι ληστές επιχείρησαν το αμέσως επόμενο βράδυ, την Πέμπτη δηλαδή, να χτυπήσουν στο CRETA MARIS, αλλά δεν τους βγήκε το σχέδιο κι έτσι αποφάσισαν να το αναβάλλουν για την επόμενη βραδιά, πιστεύοντας πως όλα θα πάνε κατευχήν. Λογάριασαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, που αντί να αιφνιδιαστεί, τους αιφνιδίασε, τους εγκλώβισε μέσα στο CRETA MARIS και με κινήσεις που θύμισαν αστυνομική ταινία, τους έπιασε σαν τους ποντικούς στη φάκα.

Όλα πήγαν καλά, η Αστυνομία στην Κρήτη σημείωσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της τα τελευταία χρόνια και οι τουριστικοί παράγοντες της χώρας και ειδικά της Κρήτης, από την κόλαση ήλθαν στον παράδεισο, καθώς μια "θολή" τουριστική χρονιά, θα μετέφραζε μια ανεπιτυχή αστυνομική επιχείρηση στη θανάσιμη μαχαιριά που κανείς δε θα ήθελε!

Ελαφρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ένας υπάλληλος του κοσμηματοπωλείου, τον οποίο οι ληστές χτύπησαν με κοντάκι του Καλάσνικοφ επειδή πρόλαβε να ενεργοποιήσει το σύστημα συναγερμού και στη συνέχεια τον πήραν όμηρο μαζί τους ως το κλεμμένο αυτοκίνητο με το οποίο επιχείρησαν να διαφύγουν! Οι έρευνες της Ασφάλειας Ηρακλείου βρίσκονται σε εξέλιξη, για να διαπιστωθεί αν υπήρχε και άλλος συνεργός τους που πρόλαβε να εξαφανιστεί όταν ξεκίνησε η συμπλοκή με τους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων.

Οι τρεις ένοπλοι είχαν εισβάλει στο ξενοδοχείο λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ της Παρασκευής πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό και όρμησαν στο κοσμηματοπωλείο «παγώνοντας» υπαλλήλους, τουρίστες και πολλά ανήλικα παιδιά. Αφού άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα υπό την απειλή των όπλων, προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά η άμεση επέμβαση της Αστυνομίας τους χάλασε τα σχέδια. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ