Όλες οι φωτό από τον παραμυθένιο γάμο του Πρίγκηπα Καρλ Φίλιπ & της Σοφία reality star & τέως σερβιτόρα

Μία ακόμη ιστορία σύγχρονης «Σταχτοπούτας» σε ευρωπαϊκό βασιλικό οίκο επισφραγίστηκε σήμερα...

O πρίγκιπας Καρλ Φίλιπ της Σουηδίας, και τρίτος στη σειρά διαδοχής, παντρεύτηκε την εκλεκτή του Σοφία Χέλκβιστ, πρώην σταρ τηλεριάλιτυ, πρώην τόπλες μοντέλο, πρώην σερβιτόρα και εκπαιδεύτρια της γιόγκα.

Ο 36χρονος πρίγκιπας γνώρισε την 30χρονη το 2010 σε εστιατόριο και οι λεπτομέρειες της σχέσης τους, μαζί με το παρελθόν της νύφης, έδωσαν τα τελευταία χρόνια τροφή στα σουηδικά μέσα ενημέρωσης. 

Παρά τη μείωση της δημοτικότητας της σουηδικής βασιλικής οικογένειας, το ζευγάρι είναι πολύ δημοφιλές και χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα κρατώντας σουηδικές σημαίες στους δρόμους γύρω από το παλάτι, σε παρεκκλήσι του οποίου πραγματοποιήθηκε η γαμήλια τελετή, για να δουν τη βασιλική πομπή.

Ο 36χρονος πρίγκιπας είναι γιος του βασιλιά της Σουηδίας Κάρολου Γουστάβου. Η σύζυγος -ετών 30- υπήρξε μοντέλο, έκανε και τόπλες φωτογραφίσεις, ενώ πρωταγωνίστησε σε ριάλιτι σόου. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2010. 

«Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν μου και δεν μετανιώνω για τίποτα. Αντίθετα, ό,τι έκανα διαμόρφωσε το χαρακτήρα μου, όλα όσα είμαι σήμερα» δήλωσε πρόσφατα η 30χρονη.


Βασιλιάδες και κοινοί θνητοί 

Η Βικτωρία, αδελφή του πρίγκιπα  και διάδοχος του σουηδικού θρόνου, παντρεύτηκε πριν από μερικά χρόνια τον προσωπικό της γυμναστή και ιδιοκτήτη γυμναστηρίων Ντάνιελ Βέστλινγκ.

Αλλά και στη γειτονική Νορβηγία, ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Χάακον παντρεύτηκε το 2001 μια κοινή θνητή, ανύπαντρη μητέρα ενός παιδιού. 

Ακόμα και στη Νορβηγία υπήρξε ένα «μούδιασμα», όμως η 41χρονη σήμερα Μέτε-Μάριτ έχει κερδίσει την αγάπη και την εκτίμηση των υπηκόων της.

Ο πατέρας του Χάακον και νυν βασιλιάς της Νορβηγίας, Χάραλντ Ε', παντρεύτηκε μια κοινή θνητή πίσω στο 1968. Διατηρούσαν επί πολλά χρόνια σχέση, την οποία κρατούσαν κρυφή ακριβώς γιατί η Σόνια Χάραλντσεν δεν είχε κανέναν τίτλο.

Ο Χάραλντ ξεκαθάρισε στον πατέρα του (που τότε ήταν ακόμα βασιλιάς) ότι αν δεν του επέτρεπε να παντρευτεί την Σόνια, θα έμενε ανύπαντρος με ό,τι αυτό θα σήμαινε για τη συνέχεια της βασιλικής δυναστείας. Τελικά, ο πατέρας του υποχώρησε, ο γάμος έγινε και η ζωή συνεχίστηκε.

Στη  Δανία ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Φρειδερίκος έχει παντρευτεί μια Αυστραλέζα, την Mαίρη Ελίζαμπεθ Ντόναλντσον, την οποία γνώρισε σε μια παμπ, το 2000 στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ.

Αλλά και η σύζυγος του βασιλιά Φίλιππου Στ' της Ισπανίας, Λετίθια, ήταν δημοσιογράφος στο επάγγελμα, ενώ και η σύζυγος του βασιλιά της Ολλανδίας είναι μια κοινή θνητή από την Αργεντινή, η Μάξιμα Σορεγιέτα.

Ο πατέρας της είχε υπάρξει για ένα μικρό διάστημα υφυπουργός σε de facto κυβέρνηση της αργεντινής Χούντας του 1973., γεγονός που σκανδάλισε την ολλανδική κοινωνία.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο πατέρας της να μην προσκληθεί στον γάμο, πίσω στο 2002.

 

Όλες οι φωτό εδώ - Dailymail.co.uk

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ