Η Φώφη Γεννηματά η νέα Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: ''Μπορούμε να ξαναγίνουμε δυνατοί & να ενώσουμε την κοινωνία''

Από τον πρώτο γύρο εξελέγη νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά. Μετά από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής στην οποία συμμετείχαν περίπου 50.000 μέλη του κόμματος η Φώφη Γεννηματά εξελέγη η πέμπτη πρόεδρος του κόμματος που ίδρυσε το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου.

 

Είναι η πρώτη γυναίκα στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα το μεσημέρι στις 12:30 η νέα πρόεδρος θα συναντηθεί με τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο στα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη. Εκεί αναμένεται να γίνουν δηλώσεις για το μέλλον του κόμματος και την προοπτική που μπορεί να έχει στην δυσκολότερη φάση της ιστορίας του, όπου βρίσκεται σήμερα.

Κατά την εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση στήθηκαν 311 κάλπες σε όλη την Ελλάδα και μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας οπότε είχε καταμετρηθεί το 80% των ψήφων η κ. Γεννηματά είχε λάβει περίπου το 55%.

Μετά την ανακοίνωση της νίκης της η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τους πολίτες που συμμετείχαν στη διαδικασία δίνοντάς της «καθαρή εντολή για μια νέα εποχή», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γεννηματά τόνισε: «Πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά υπερήφανοι, να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με την κοινωνία.

Ανασυγκροτούμε και αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για να ενώσουμε τη δημοκρατική παράταξη. Προχωρούμε με συλλογικότητα και με τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας για μια Ελλάδα με αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη, με σταθερή την Ευρωπαϊκή Προοπτική της.

Αναλαμβάνω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, σε μια ώρα που απαιτείται ευθύνη από όλους.

Είναι όμως πρωτίστως η ώρα της ιστορικής ευθύνης του Πρωθυπουργού.
Λογοδοτεί στον Ελληνικό Λαό και όχι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι η ώρα της αλήθειας, της εθνικής ομοψυχίας και ο Πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς επιτέλους ουσιαστικά και πραγματικά».

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος συνεχάρη την Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της, αλλά και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για τον αγώνα που έδωσε.

Τέλος ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση πως «η σημερινή συμμετοχή είναι μήνυμα προοπτικής για την παράταξη».

Σημείωσε, δε, ότι «η νέα πολιτική γενιά έδωσε μια μάχη με αρχές, αξιοπρέπεια και πολιτικό περιεχόμενο, μια μάχη για το μέλλον».

Η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βενιζέλο

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε με τη Φώφη Γεννηματά, την οποία συνεχάρη για την εκλογική νίκη της και την ανάδειξή της ως νέας Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Επικοινώνησε επίσης με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τους συνεχάρη για το υψηλό επίπεδο του αγώνα που έδωσαν.

«Η σημερινή συμμετοχή είναι μήνυμα προοπτικής για την παράταξη».

Αυτό ανέφερε αρχικά, σε δήλωσή του, ο υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επισημαίνοντας:

«Η συμμετοχή της νέας γενιάς ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η νέα πολιτική γενιά έδωσε μια μάχη με αρχές, αξιοπρέπεια και πολιτικό περιεχόμενο. Μια μάχη για το μέλλον».

«Συνεχίζουμε για την ενότητα και την ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης», είπε ο βουλευτής του κόμματος, προσθέτοντας:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες πολίτες για τη δύναμη που μας έδωσαν. Συγχαίρω τη νέα Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και τον Ανδρέα Λοβέρδο.

«Στην πιο δύσκολη φάση της χώρας θα δώσουμε μαζί την μάχη της ευθύνης», κατέληξε ο πρώην υπουργός

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ