Νότης Παπαδόπουλος: Όταν έβρεχε μυαλό, στον ΣΥΡΙΖΑ κράταγαν ομπρέλες

«Εχουμε να διαλέξουμε μεταξύ αλήθειας με λιτότητα ή πείνας με ψέμα». Η φράση του Στέλιου Ράμφου αποτυπώνει ανάγλυφα το δίλημμα που αντιμετωπίζει ο κ. Τσίπρας τα τελευταία 24ωρα πριν λήξει το τελεσίγραφο της 18ης Ιουνίου.

Να πει την αλήθεια για τη σκληρή λιτότητα που έρχεται με την υπογραφή συμφωνίας ή να επιλέξει τη σύγκρουση με την ΕΕ επιμένοντας στα προεκλογικά ψέματα και στις υποσχέσεις της ΔΕΘ που θα οδηγήσουν όμως τους Ελληνες στη δραχμή και στην πείνα.

Επί της ουσίας για κάθε σώφρονα πολιτική ηγεσία η υπογραφή συμφωνίας με τους δανειστές - στην οποία φαίνεται πλέον να προσανατολίζεται και η κυβέρνηση - αποτελεί μονόδρομο.

Ενας πρωθυπουργός που θα επέλεγε τη δραχμή, την πολιτική απομόνωση και την οικονομική καταστροφή, χωρίς μάλιστα να έχει τέτοια εντολή από τον λαό, δεν θα έχανε μόνο σε λίγα 24ωρα την εξουσία από τις αντιδράσεις του κόσμου, τα κλειστά ΑΤΜ και τις ελλείψεις σε βασικά είδη διαβίωσης αλλά είναι βέβαιο ότι θα δικαζόταν και για εσχάτη προδοσία.

Παρ' όλα αυτά - και ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση με δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά την Παρασκευή έδωσε χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση μιλώντας «για εθνική συνεννόηση ως λύση στη δύσκολη εξίσωση που έχει μπροστά» της - το Μαξίμου συνεχίζει να συμπεριφέρεται ακόμη σαν να μπορεί να επιβάλει τους όρους του στους δανειστές.

«Η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο τελείωσε, συνεχίζεται σε πολιτικό επίπεδο» διαμήνυσε το Μαξίμου, ενώ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος καυχήθηκε ότι «εάν ως το τέλος του Ιουνίου δεν έχει βρεθεί λύση, δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ».

Το έχουμε πει πολλές φορές από αυτήν εδώ τη στήλη: οι ζητιάνοι δεν έχουν δυνατότητες επιλογής. Αν η κυβέρνηση πληρώσει μισθούς και συντάξεις αλλά όχι το ΔΝΤ τον Ιούνιο, τι θα κάνει τον Ιούλιο, όταν θα έχουν κλείσει όλες οι στρόφιγγες χρηματοδότησης και οι διεθνείς οίκοι θα αντιμετωπίζουν τη χώρα ως χρεοκοπημένη και αναξιόπιστη; Πώς θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις των επόμενων μηνών;

Γι' αυτό είναι καιρός η κυβέρνηση Τσίπρα - ύστερα από τέσσερις μήνες αλλεπάλληλων ζικ-ζακ και φτηνών πατριωτικών παραστάσεων για τα μάτια του κόσμου που έφεραν ξανά την ύφεση και ζημίωσαν δισεκατομμύρια τη χώρα - να προσγειωθεί στην επώδυνη πραγματικότητα.

Και να επιλέξει «την αλήθεια με λιτότητα» κλείνοντας τα αφτιά της στους δραχμολάγνους της Αριστερής Πλατφόρμας και σε άλλους φαντασιόπληκτους του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένουν στην επιλογή «της πείνας με ψέμα».

Οι εναλλακτικές που όλοι αυτοί επικαλούνται  - η βοήθεια από την Κίνα, οι προκαταβολές για τον αγωγό της Ρωσίας και η τράπεζα ανάπτυξης των BRICS - είναι όνειρα θερινής νυκτός.

Αν μάλιστα η κυβέρνηση είχε την προνοητικότητα να συμφωνήσει από τον Φεβρουάριο με την τρόικα, αντί να παίζει κρυφτούλι μαζί της, και η οικονομία θα είχε μικρότερες ζημιές και τα μέτρα θα ήταν ελαφρύτερα. Οταν όμως έβρεχε μυαλό, στον ΣΥΡΙΖΑ κράταγαν ομπρέλες.

Πηγή: Vima.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ