Top Woman: Η κοκκινομάλλα ποπ σταρ Helly Luv εμπνέει τους Κούρδους μαχητές κατά του ISIS

H Helen Abdulla με το καλλιτεχνικό όνομα Helly Luv και το εκκεντρικό της λουκ έχει βάλει σκοπό να ξεχωρίσει, φορά χρυσά τακούνια, έντονο μέικ απ και έχει  έντονα κόκκινα μαλλιά.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μια τυπική ποπ σταρ. Καμία σχέση. Στόχος της είναι με τα τραγούδια της να εμπνέει τους Κούρδους μαχητές γνωστούς ως peshmerga (αυτοί που αψηφούν τον θάνατο), στη σκληρή μάχη τους κατά των φανατικών ισλαμιστών του ISIS.

H Helly Luv γεννήθηκε στο Ιράκ το 1988 και μεγάλωσε υπό το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν που εξαπέλυσε μια βίαιη και αιματηρή επιχείρηση καταστολής των Κούρδων, πριν μετακομίσει με τους γονείς της στη Φινλανδία.
Ξεκίνησε την καριέρα της στο Λος Αντζελες αλλά στη συνέχεια επέστρεψε στη Μέση Ανατολή για να παρουσιάσει το τελευταίο της τραγούδι.

Το πρώτο της σινγκλ έγινε Νο3 στη Φινλανδία και ανταγωνιζόταν το Diamonds της Rihanna για την κορυφή. Λίγο μετά ακολούθησε ένα άλμπουμ.

Ωστόσο διάσημη την έκανε το τελευταίο της τραγούδι. Αυτό ήταν που τράβηξε και την προσοχή των Κούρδων μαχητών στη Μέση Ανατολή.

Εχει τίτλο Revolution (Επανάσταση) και το βίντεο κλιπ γυρίστηκε σε μια εγκαταλελειμένη πόλη κοντά στη Μοσούλη του Ιράκ, σχεδόν δίπλα στο πεδίο της μάχης των Κούρδων ενάντια στο ISIS.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ