Tea, sympathy & υποδοχή.... ροκ σταρ για την Μισέλ Ομπάμα από τον Πρίγκηπα Χάρι

Η Μισέλ Ομπάμα από την πρώτη στιγμή που στάθηκε στο πλευρό του Μπάρακ ως η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έδειξε ότι δεν έχει σκοπό να έχει ρόλο... συμπρωταγωνίστριας. 

Κι αυτό όχι μόνο επειδή το επιβάλλει το πρωτόκολλο που θέλει τις γυναίκες των Προέδρων να αναπτύσσουν φιλανθρωπική δράση, αλλά επειδή ήταν έτσι από πριν την πρώτη εκλογή το 2008. Βασική της μέριμνα είναι τα παιδιά όλου του κόσμου και το ζήτημα της εκπαίδευσης των γυναικών. Με αυτόν τον σκοπό βρέθηκε στο Λονδίνο και τα κορίτσια την υποδέχθηκαν λες και επρόκειτο για ροκστάρ.

Η Μισέλ Ομπάμα επισκέφθηκε τη Βρετανία και από το αεροδρόμιο πήγε κατευθείαν στο ανατολικό Λονδίνο για να συναντήσει μαθήτριες στο Mulberry School For Girls, με σκοπό να μιλήσει και να ευαισθητοποιήσει για τη νέα της καμπάνια που λέει «κάντε την εκπαίδευση των γυναικών μείζον οικονομικό ζήτημα», με την έννοια ότι θα πρέπει στον προϋπολογισμό του κράτους να υπάρχει ποσό μέριμνας για γυναίκες που τους απαγορεύουν να πάνε σχολείο. «Κάποιες από εσάς θα αναρωτιέστε γιατί η Πρώτη Κυρία ήρθε εδώ, στο σχολείο σας ενώ θα μπορούσε να πάει οπουδήποτε αλλού.

Γιατί κορίτσια σαν και εσάς με εμπνέουν, είμαι περήφανη για το πάθος σας» είπε στην ομιλία της.

Οι περισσότερες μαθήτριες του σχολείου είναι μουσουλμάνες και την υποδέχθηκαν με μαντίλες, αλλά με ακραιφνή ενθουσιασμό. Για χάρη της επιδόθηκαν σε γυμναστικές επιδείξεις, ενώ της τραγούδησαν χορωδιακά και δέχτηκε αγκαλιά από τις περισσότερες μαθήτριες. Μάλιστα θα έχει και συζήτηση με τον Τζάστιν Γκρίνινγκ, υπεύθυνο του UK Department of International Development's  και τον Απόστρατο Εθελοντή Πίνα Κοντρέρας που έχτιζε σχολεία σε πληγείσες περιοχές της Λατινικής Αμερικής.

Αμέσως μετά η Μισέλ με τις δύο κόρες της, την 16χρονη Μάλια και την 14χρονη Σάσα, και την 77χρονη μητέρα της, την Μαριάν Ρόμπινσον, επισκέφθηκαν τον Πρίγκιπα Χάρι στο παλάτι του Κένσινγκτον για τσάι και συμπάθεια, σε ανταπόδοση της παρουσίας του Χάρι στο πάρτι γενεθλίων της Μάριαν πριν από δύο χρόνια στις ΗΠΑ.

Φωτογραφικό ντοκουμέντο από τη συνάντηση αναμένεται να βγει από το γραφείο τύπου του παλατιού μέσα στην ημέρα.

Όλες οι φωτό εδώ - Dailymail.co.uk

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ