Ζ. Κωνσταντοπούλου: Επέστρεψε ως ''απαράδεκτη'' της έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας στον Γ. Στουρνάρα

Για αντιθεσμική συμπεριφορά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος έκανε λόγο η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορώντας ευθέως τον Γιάννη Στουρνάρα, ότι δεν ενεργεί προς το συμφέρον ούτε της Ελλάδας, ούτε της Δημοκρατίας, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος.

 

Η κ. Κωνσταντοπούλου επέστρεψε ως «απαράδεκτη» την Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής 2014-2015 του διοικητή της ΤτΕ, υποστηρίζοντας πως «η Βουλή δεν δέχεται στικάκια», καθώς η έκθεση παραδόθηκε σε ηλεκτρονική μορφή το πρωί της Τετάρτης.

«Χωρίς καμία προειδοποίηση ή ενημέρωση προς της Βουλή, σήμερα στις 10.40 σπεύδει στα κλεφτά να αποστείλει ένα διαβιβαστικό στα γρήγορα, για να παρέμβει απαραδέκτως στη διαδικασία αυτή. Την Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής 2014-2015. Και προβαίνει σε σειρά από κρίσεις και διατυπώσεις που αναντίρρητα επηρεάζουν αυτά που τεκταίνονται» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής. 

Η πρόεδρος της Βουλής είπε επίσης ότι το γεγονός αυτό, για το οποίο ενημερώθηκε από έδρας, είναι «δηλωτικό του πως τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιοι μηχανισμοί, τα ίδια συμφέροντα από διαφορετικές θέσεις εναλλασσόμενα σε διαφορετικές θέσεις και τεχνοκρατικής δεσποτείας η επιδιώκουν να παραβιάσουν το δικαίωμα του λαού στην διαφάνεια και να επηρεάζουν τις εξελίξεις». 

«Ο κ. Στουρνάρας έχει συμπράξει με την μνημονιακή πολιτική και έχει παραβιάσει τις υποχρεώσεις του ως διοικητής της ΤτΕ» συμπλήρωσε ενώ αναφέρθηκε στις δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ περί κινδύνου «ανεπανόρθωτης βλάβης στην οικονομία από την έλλειψη ρευστότητας» κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας τον Δεκέμβριο του 2014. 

Η πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε επίσης στην άρνηση του κ. Στουρνάρα να αποστείλει στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, στοιχεία από την κίνηση των λογαριασμών στην ΤτΕ, μέσω των οποίων διακινούνται τα ποσά των δανειακών συμβάσεων που έχουν συναφθεί ανάμεσα στη χώρα μας και τους διεθνείς πιστωτές, κάνοντας λόγο για «χρήματα που φέρονται να δόθηκαν στην Ελλάδα». 

«Απαντώντας στο αίτημα μας με επιστολή του στις 27/5/2015, αναφέρει ότι μας χορηγεί αυτά που είναι δημοσιευμένα στο ίντερνετ. Απαντάει ότι μας χορηγεί αυτά τα οποία και από αλλού μπορούμε να βρούμε. Και απαντάει ότι η κίνηση των λογαριασμών καλύπτεται από το απόρρητο των τραπεζικών καταθέσεων βάσει προεδρικού διατάγματος 1059/71 του 1971, που θυμίζω ότι είχαμε χούντα», ήταν το αιχμηρό σχόλιο της κ. Κωνσταντοπούλου.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ