Αποκλ.: Φωτό - Ντοκουμέντο: 1000 Σύριοι πρόσφυγες πεζοί από την Θεσσαλονίκη στα Σκόπια

Φωτογραφία ντοκουμέντο που τραβήχτηκε πριν απο δύο ώρες δείχνει την μετάβαση περίπου 1000 Σύρων προσφύγων απο την Θεσσαλονίκη προς τα Σκόπια και μάλιστα με τα πόδια! 

Πρόκειται για μεγάλο αριθμό Σύρων που τα προηγούμενα 24ωρα είχαν φτάσει με το πλοίο της γραμμής Χίο- Μυτιλήνη και είχαν μειώνει είτε σε σπίτια συγγενών και φίλων στην Αθήνα, είτε ορισμένοι απο αυτούς  έξω στην πλατεία Ομονοίας. Τότε είχαν δηλώσει οτι είχαν πληρώσει απο 1500-5000 δολάρια σε δουλεμπόρους προκειμένου να φτάσουν απο τα παράλια της Τουρκίας στην χώρα μας! Οι περίπου 1000 αυτοί μετανάστες μετέβησαν τις προηγούμενες ώρες οργανωμένα στην Θεσσαλονίκη και εκεί έμειναν μόλις ένα 24ωρο.

Σήμερα το πρωί ανέλαβαν " σύνδεσμοι" να τους πάνε με πεζοπορία απο την συμπρωτεύουσα στα Σκόπια και απο εκεί θα μεταβούν στην Ουγγαρία όπου και θα παραμείνουν λίγες μέρες! Τελικός προορισμός για πολλούς απο αυτούς είναι η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες! Η " ταρίφα" και για το δεύτερο ταξίδι τους απο Θεσσαλονίκη φτάνει μεχρι και 5000 δολάρια για τον καθένα.

Εάν αυτο το ποσό πολλαπλασιαστεί με τα 1000 άτομα- μετανάστες  που μεταφέρονται πυκνά- συχνά απο Θεσσαλονίκη σε αυτή την διαδρομή, τότε μπορεί να αντιληφθεί κάποιος το πώς πλουτίζουν σε χρόνο...ντε-τε κάποιοι επιτήδειοι- έμποροι παραγωγής κάλπικων ελπίδων !!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ