Η Ραχήλ Μακρή ξαναχτυπά: Καταθέτει μήνυση κατά Στουρνάρα

Μήνυση εναντίον του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, προτίθεται να καταθέσει σήμερα, Πέμπτη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, κατηγορώντας τον ότι με δηλώσεις του διασαλεύει το δημοκρατικό πολίτευμα και ότι προωθεί την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Η Ραχήλ Μακρή επέλεξε την κρισιμότερη στιγμή της διαπραγμάτευσης για να προβεί σε αυτή την ενέργεια, ανοίγοντας εκ νέου το μέτωπο μερίδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, λίγη ώρα μετά τη νέα επίθεση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, που επέστρεψε ως απαράδεκτη την έκθεση Στουρνάρα για τη νομισματική πολιτική.

Πιο συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να καταθέσει τη μήνυση αύριο το πρωί στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Σε ανακοίνωση της υπενθυμίζει στον κ. Στουρνάρα ότι «οι Γερμανοί εκτελούσαν τους ταγματασφαλίτες όταν πλέον δεν τους χρειάζονταν» και ζητεί από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν την ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου εκ μέρους του κ. Στουρνάρα στο σύνολο των δηλώσεών του που «διακυβεύουν την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και υποκινούν άμεσα ή έμμεσα τους πολίτες σε πράξεις πανικού».

Η Ραχήλ Μακρή εκφράζει εμμέσως πλην σαφώς την ενόχλησή της στις αναφορές της έκθεσης του κ. Στουρνάρα ότι «η αποτυχία μιας συμφωνίας με τους εταίρους θα οδηγήσει αρχικά σε πτώχευση τη χώρα και εν συνεχεία στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, πιθανότατα και από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Με τις θέσεις αυτές, όπως αναφέρει, «ούτε στην ανάσχεση της εκροής καταθέσεων συμβάλει, ούτε στην ηρεμία στο τραπεζικό σύστημα προάγει, αλλά αντίθετα δύναται να θεωρηθεί ότι προκαλεί αστάθεια στο τραπεζικό σύστημα»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ