Α. Μέρκελ στην Bundestag: ''Ακόμα εφικτή η συμφωνία - Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος''

Βαρυσήμαντη μιλία στη γερμανική Βουλή, με κεντρικό θέμα την Ελλάδα, εκφώνησε νωρίτερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

 

  • «Είναι ακόμα εφικτή η συμφωνία»
  • Η Ελλάδα «βγήκε» από μεταρρυθμίσεις που είχε ξεκινήσει να κάνει
  • «Οπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος»

Οπως είπε η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα, και πως γραμμή των εταίρων είναι «Μεταρρυθμίσεις για χρήματα». Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει λάβει ανευ προηγουμένου στήριξη  και πως δεν είναι το ελληνικό στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής.

Υπογράμμισε δε πως η Ευρώπη είναι τώρα πιο ισχυρή και μπορεί να αντιμετωπίσει την ελληνική κρίση. Στόχος είπε είναι να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και πως η συμφωνία είναι ακόμα εφικτή, αλλά πως η Αθήνα «βγήκε» από μεταρρυθμίσεις που είχε ξεκινήσει να κάνει: «Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες δεσμεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου» είπε χαρακτηριστικά. Εκλεισε τέλος την ομιλία της λέγοντας: «Οπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος».

Η Άνγκελα Μέρκελ ξεκίνησε την ομιλία της στην Bundestag με το μεταναστευτικό στην Ευρώπη και όχι με το θέμα της ελληνικής κρίσης, σχολιάζει το περιοδικό "Focus" επισημαίνοντας ότι υπήρξαν σοβαρά τεχνικά προβλήματα καθώς το μικρόφωνό της ήταν πολλές φορές απενεργοποιημένο. Μετά από μία μικρή καθυστέρηση, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει τα πάντα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ