Πέθανε στα 116 ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Η Τάλι, πέρασε την ζωή της στην ύπαιθρο

Η Τζεραλίν Τάλι είναι αποδεδειγμένα ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος στον πλανήτη, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οικογένειάς της.

Η "Μητέρα Τάλι" όπως συχνά την αποκαλούσαν, γεννήθηκε στις 23 Μαίου το 1899 στην πολιτεία Τζόρτζια, ζούσε σε ένα αγρόκτημα και καλλιεργούσε βαμβάκι. Ήταν η πρώτη στη λίστα της Ομάδας Γεροντολογικής Έρευνας, η οποία βεβαιώνει τις ηλικίες των υπερηλίκων του κόσμου.

Η Τζεραλίν πέθανε την Τετάρτη στο σπίτι της στο Ίνκστερ, προάστιο του Ντιτρόιτ, όπου ζούσε με την κόρη της Θέλμα Χόλογουεϊ, 77 ετών.

Η Τάλι είχε μετακομίσει στο Μίσιγκαν το 1935 με τον άντρα της, που εργαζόταν στην αυτοκινητοβιομηχανία Φόρντ. Εκείνος πέθανε το 1988.

Ο θάνατός της εξέπληξε τον διευθυντή του ερευνητικού κέντρου Ρόμπερτ Γιάνγκ, ο οποίος είπε ότι ήταν πολύ ενεργό άτομο και ότι μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες πήγαινε παντού με τα πόδια.

Στην Τάλι άρεσε πολύ να παίζει με τον τρισέγγονο της. Φέτος το καλοκαίρι είχαν προγραμματίσει να πάνε μια εκδρομή και να ασχοληθούν με το ψάρεμα, όπως συνήθισε να κάνει η Τζεραλίν, απ' όταν ήταν 6 χρονών.

Το γηραιότερο άτομο του πλανήτη είναι πλέον η Σουζάνα Μούσατ Τζόουνς, 115 ετών, η οποία γεννήθηκε στην Αλαμπάμα και ζει σε οίκο ευγηρίας στο Μπρούκλιν της Νεας Υόρκης.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ