Top Woman η Χαρά Μαραντίδου με τα συναρπαστικά πολύχρωμα Lego της στις αφίσες του Φεστιβάλ Επιδαύρου & Αθηνών

Οι εμπνευσμένες αφίσες του φετινού Φεστιβάλ Επιδαύρου και Αθηνών έχουν παιχνιδιάρικη διάθεση.

Ανακατεύοντας τα Lego, τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών, με τις αναφορές στις αρχές του Αριστοτέλη για Ήθος, Πάθος και Λόγο, η οπτικοποιημένη εικόνα του φετινού Φεστιβάλ Επιδαύρου και Αθηνών, είναι μιά πολύχρωμη γιορτή της Ελληνικής ψυχής και του πνεύματος.

 Η Χαρά Μαραντίδου, η σχεδιάστρια πίσω από τις πληθωρικές αυτές δημιουργίες, πέτυχε έναν σημαντικό στόχο.

''Λατρεύω να παίζω με τα Lego ή με οτιδήποτε αποτελείται από μικρά κομμάτια που συνθετουν κάτι μεγαλύτερο. Νιώθω σαν να λύνω έναν μαθηματικό γρίφο.'', δηλώνει η ίδια.

Το Φεστιβάλ που συμπληρώνει φέτος τον 16ο χρόνο, είναι ένας ζωντανός οργανισμός που περιλαμβάνει δράμα, μουσική και χορό,με την τέλεια ακουστική του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου και του Ωδείου του Ηρώδου του Αττικού στη σκιά της Ακρόπολης.

Η Χαρά Μαραντίδου σπούδασε αρχιτεκτονική και γραφικές τέχνες που την ενέπνευσαν να δημιουργήσει αυτά τα παράξενα σχέδια.

''Ξεκίνησα να οπτικοποιώ τα πλήθη γύρω από την Αθήνα και την Επίδαυρο να μετακινούνται μέσα και έξω από την πόλη και να συρρέουν στα Φεστιβάλ. Ήταν σαν να κοιτώ την πόλη από ψηλά και έτσι αποφάσισα να αντιγράψω τα περιγράμματα και τους χώρους με τη βοήθεια του Google Earth. Τότε συνειδητοποίησα ότι ήταν σαν να είχα 10 μικρά κομμάτια Lego, με τα οποία θα μπορούσα να δημιουργήσω φιγούρες από τον χορό, το θέατρο και την όπερα'',λέει η ίδια.

Συνολικά δημιουργήθηκαν 11 φιγούρες για την οπτικοποιημένη εικόνα του Φεστιβάλ, με εκείνη που απεικονίζει το άλογο, να είναι η αγαπημένη της.

''Είναι η πρώτη που έφτιαξα. Είχε την δύναμη ενός Δούρειου Ίππου που φέρει πολλά νοήματα'', αναφέρει.

Το Φεστιβάλ Επιδαύρου και Αθηνών διαρκεί απο την 1η ως και την 30η Ιουλίου στην Αθήνα, αλλά και στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου τον Ιούλιο και τον Αύγουστο (Παρασκευή και Σάββατο).

Πηγή :yatzer.com

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ