Top Women η Μισέλ Ομπάμα & η Μέριλ Στριπ: Κοινή συνέντευξη για την οικογένεια, την καριέρα, τα διλήμματα

Δύο μεγάλες κυρίες της Αμερικής, η Michelle Obama και η Meryl Streep, έδωσαν μια κοινή συνέντευξη στο περιοδικό ‘More’ για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες γυναίκες, την ισορροπία μεταξύ οικογένειας και δουλειάς αλλά και την κληρονομιά που θέλουν να αφήσουν πίσω τους. 

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός που πριν ένα χρόνο είχε τιμηθεί από τον Barack Obama με το Μετάλλιο της Ελευθερίας, την ύψιστη τιμητική διάκριση της χώρας, συνομίλησε με την Michelle Obama για θέματα που απασχολούν τις περισσότερες γυναίκες αλλά και για την μεγαλύτερή της έμπνευση και φιλοδοξία.

«Ο μέντοράς μου ήταν η μητέρα μου» είπε η ηθοποιός αποκαλύπτοντας ότι «μου έλεγε ότι είμαι ικανή και καταπληκτική. Μου έλεγε ότι μπορούσε να κάνω ό,τι κι αν επιθυμήσω αλλά αν είμαι τεμπέλα δεν πρόκειται να πετύχω». Στα 65 της χρόνια, η Streep ακόμα αντλεί κουράγιο και αυτοπεποίθησή της από τις συμβουλές της μητέρας της: «Είμαι περισσότερο εσωστρεφής από τη μαμά μου. Έχω περισσότερο την τάση να μην λέω όσα θέλω μπροστά σε ένα κοινό. Όταν κάνω δημόσιες εμφανίσεις πάντα σκέφτομαι ότι εκείνη θα μπορούσε να το κάνει. Είναι ωραίο συναίσθημα να φαντάζεσαι τον εαυτό σου να κάνει κάτι που πίστευες ότι δεν μπορείς. Μου συμβαίνει καθημερινά γιατί αν είχα επιλογή θα καθόμουν σπίτι και θα σκεφτόμουν απλά τι θα φτιάξω για βραδινό».

Η Michelle Obama απάντησε ότι κι εκείνη έχει κληρονομήσει πολλά από τη μητέρα της: «Έχω κοινή λογική, ένα καλό μυαλό και την ικανότητα να ψυχολογώ τους ανθρώπους και τις καταστάσεις. Όλα αυτά επειδή έτσι είναι η μητέρα μου. Της μοιάζω περισσότερο από ότι φανταζόμουν. Το βλέπω τώρα που μένουμε μαζί. Μερικές φορές κάνει πράγματα που με ενοχλούν, αλλά συνειδητοποιώ ότι κάνω κι εγώ τα ίδια».

Οι δύο μεγάλες κυρίες της Αμερικής συμφώνησαν ότι στη σημερινή εποχή, η παιδεία είναι πολύ σημαντική για τα νεαρά κορίτσια, ενώ η Meryl τόνισε ότι δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχει ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα: «Μας βλέπουν ως ίσους αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί. Για πρώτη φορά, έχουμε την προσδοκία ότι μπορούμε να έχουμε περισσότερες επιλογές, ότι μπορούμε να ηγηθούμε σε κάθε τομέα της κοινωνίας. Αλλά ακόμα συναντάμε αντίσταση. Το βλέπουμε στην κυβέρνησή μας και στην Γερουσία. Το βλέπουμε στις αίθουσες συσκέψεων και το βλέπουμε και στο Hollywood. Η πρόκληση για τα σημερινά κορίτσια είναι να διαχειριστούν αυτή την αντίσταση. Πως μπορούμε να κάνουμε την ισότητα λιγότερο απειλητική;»

Η απάντηση της Πρώτης Κυρίας των Η.Π.Α. ήταν διπλωματική, αφού όπως είπε, η μητέρα της πιστεύει ότι οι γυναίκες έχουν πολλές επιλογές σήμερα: «Το λέει αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να είναι πολύ δύσκολο να έχεις επιλογές. Μερικές φορές, οι γυναίκες κριτικάρουμε η μία την άλλη για τις επιλογές της. Πρέπει να έχω καριέρα; Κι αν θέλω να κάτσω σπίτι και να μεγαλώσω τα παιδιά μου; Αν δεν θέλω να αποκτήσω δύναμη; Ο κόσμος με ρωτάει συνέχεια αν θα βάλω υποψηφιότητα για την προεδρία. Και πολλοί με ρωτούν γιατί με θεωρούν μια δυναμική γυναίκα ενώ μια άλλη δυνατή Πρώτη Κυρία, η Hillary Clinton, κατεβαίνει στις εκλογές. Είμαστε όλοι διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικούς στόχους και φιλοδοξίες».

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες της Michelle Obama; Όπως αποκάλυψε θέλει να αισθάνεται ότι η δουλειά της ως Πρώτη Κυρία έκανε μια διαφορά στις ζωές των ανθρώπων: «Για αυτό περνάω χρόνο χαιρετώντας τον κόσμο, γιατί πάντα σκέφτομαι ότι ίσως αυτή η επικοινωνία, ειδικά όταν έχει να κάνει με παιδιά, μπορεί να αλλάξει τη ζωή κάποιου». Όσο γα την Meryl Streep , η ίδια πιστεύει ότι η κληρονομιά που θα αφήσει πίσω της είναι ‘γραμμένη’ από άλλους ανθρώπους: «Με ακολουθεί όπως τα κονσερβοκούτια ακολουθούν ένα αυτοκίνητο», αλλά θα ήθελε να αφήσει πίσω της την αγάπη της για τα αγαπημένα της πρόσωπα. Όπως είπε «η κληρονομιά μου είναι προσωπική για μένα»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ