Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Good News: Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα διαθέσει επιπλέον 100 εκατ. ευρώ για να στηρίξει όσους έχουν πληγεί

Ο  Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του να προχωρήσει σε ένα ακόμα έκτακτο πρόγραμμα δωρεών προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας ενός έτους και ύψους επιπλέον €100 εκατομμυρίων, με στόχο την περαιτέρω στήριξη όσων έχουν πληγεί περισσότερο από την παρατεταμένη κοινωνικο-οικονομική κρίση στη χώρα μας. 

Η ανακοίνωση έγινε κατά την έναρξη του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Κοινωφελή Δράση που διεξάγεται σήμερα και αύριο στην Αθήνα, με κεντρική θεματολογία «Φιλανθρωπία και Βιωσιμότητα».

Το νέο αυτό πρόγραμμα δωρεών έρχεται να συμπληρώσει την πρώτη «Πρωτοβουλία Ενάντια στην Κρίση», μέσω της οποίας κατά την τριετία 2012- 2015, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διέθεσε άλλα €100 εκατομμύρια, υλοποιώντας πάνω από 220 δωρεές, οι οποίες στήριξαν πρωτίστως τους τομείς της Κοινωνικής Πρόνοιας και της Υγείας, αλλά και της Παιδείας και του Πολιτισμού, διασφαλίζοντας παράλληλα, τη βιωσιμότητα εκατοντάδων ελληνικών οργανισμών, των οποίων οι δράσεις επιφέρουν πολλαπλά οφέλη στην ελληνική κοινωνία. Τα αποτελέσματα της 1ης Πρωτοβουλίας παρουσιάστηκαν σε έκθεση της Deloitte που εκπονήθηκε για λογαριασμό του ΙΣΝ, σε ειδική έκδοση, καθώς και σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε δημόσια τον περασμένο χειμώνα.

Όλο το υλικό είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο www.SNF.org
 
«Κατά την πρώτη φάση της “Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση” που ολοκληρώθηκε πριν λίγους μόλις μήνες, μπήκε το πρώτο λιθαράκι σε μια μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε το Ίδρυμα το 2012, έχοντας έναν διπλό στόχο: να συμβάλουμε αφενός, στην άμεση ανακούφιση των συνανθρώπων μας από τις συνέπειες της κρίσης, και αφετέρου στη δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμα οφέλη για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε ο κ. Ανδρέας Δρακόπουλος. «Ο θετικός αντίκτυπος που είχε η εν λόγω Πρωτοβουλία, σε συνδυασμό με τις συντριπτικές για την κοινωνία συνέπειες που εξακολουθεί να γεννά η κρίση, μας κινητοποιούν να εντείνουμε τις δράσεις μας προς αυτή την κατεύθυνση και να ενισχύσουμε με επιπλέον €100 εκατομμύρια περισσότερους οργανισμούς, και μέσω αυτών περισσότερους συνανθρώπους μας. Μόνο εάν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και προχωρήσουμε συλλογικά θα καταφέρουμε να βγούμε δυνατοί από τις σύγχρονες προκλήσεις».

Παράλληλα με το νέο αυτό πρόγραμμα δωρεών, το Ίδρυμα συνεχίζει και την «Πρωτοβουλία για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων», ένα πρόγραμμα δωρεών, ύψους άλλων €100 εκατομμυρίων, το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013, με στόχο τη συμβολή στη δημιουργία νέων ευκαιριών για τη νέα γενιά της Ελλάδας, η οποία έχει πληγεί έντονα από το ανησυχητικό ποσοστό ανεργίας στη χώρα. Η «Πρωτοβουλία για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων» έχει, εκ φύσεως, πιο μακροχρόνιο χαρακτήρα και η διάθεση των δωρεών στο πλαίσιο αυτής αναμένεται να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια.  

Παρά το γεγονός ότι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ένα διεθνής κοινωφελής οργανισμός, με δωρεές του να υλοποιούνται σε 111 χώρες, η Ελλάδα παραμένει στην καρδιά των δράσεών του. Με τις δύο Πρωτοβουλίες Ενάντια στην Κρίση και την Πρωτοβουλία για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων, ύψους €100 εκατομμυρίων έκαστη, τη δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ύψους €566 εκατομμυρίων, και τις υπόλοιπες, συνεχιζόμενες δωρεές του στην Ελλάδα, το Ίδρυμα έχει διαθέσει πάνω από €1 δις για δράσεις στην Ελλάδα και τους ανθρώπους της, που βάλλονται από τις συνέπειες της κρίσης, στην καθημερινότητά τους αλλά και στην προοπτική τους για το μέλλον.  

Όλες οι επιμέρους Πρωτοβουλίες υλοποιούνται πέρα και επιπρόσθετα από τις συνήθεις δράσεις του Ιδρύματος, που συνεχίζουν κανονικά. Οι συγκεκριμένες δράσεις, στο σύνολό τους, έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς: τον σκοπό και την επιθυμία του Ιδρύματος να στηρίξει με ολοκληρωμένο τρόπο, συνέπεια και προγραμματισμό αξιόλογες πρωτοβουλίες και προγράμματα που είναι σε θέση να προσφέρουν στήριξη και να επιφέρουν θετικές και μακροχρόνιες αλλαγές για όλη την κοινωνία.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ