Made in Greece: My Greek Closet - βραβείο για μια... ντουλάπα παραδοσιακή & συνάμα super design -άτη

Οι ευρηματικές δημιουργίες της My Greek Closet, που καταφέρνει να συνδυάζει την παράδοση με τις μοντέρνες ιδέες, ξεχώρισαν και  κατάφεραν να κερδίσουν το βραβείο στον 2ου Διαγωνισμό Επιχειρηματικών Ιδεών ''John & Mary Pappajohn Business Plan Awards'' που διοργάνωσε το Anatolia School of Business του ACT στη Θεσσαλονίκη.

 

Με ορμητήριο τη Θεσσαλονίκη, η My Greek Closet (www.mygreekcloset.com) φιλοδοξεί να δημιουργήσει και να προωθήσει στην παγκόσμια αγορά χειροποίητα αντικείμενα, που ''παντρεύουν''  αρμονικά το παρελθόν με το παρόν, την παράδοση και τον πολιτισμό της Ελλάδας με το σύγχρονο design, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν προϊόντα υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

 

Κάθε αντικείμενο θα είναι μοναδικό και θα συνδέεται τόσο με το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που το δημιούργησαν όσο και με τον τόπο από τον οποίο προέρχεται, ενώ παράλληλα θα ''αφηγείται'' την ιστορία του και την εξέλιξή του στο χρόνο.


Η ιδέα μας


''Στόχος μας είναι να ξεθάψουμε και να διασώσουμε το πολιτιστικό και λαογραφικό μας παρελθόν όπως αυτό αποτυπώνεται μέσα από τεχνικές, αντικείμενα, μεθόδους παραγωγής. Μια βελονιά, μια δαντέλα, ένα παπούτσι ή ένα κόσμημα που αιώνες πριν φτιαχνόταν στο χέρι και πλέον τείνει να εξαφανιστεί μπορεί με ένα ''φιλί της ζωής'' (που είναι ο επανασχεδιασμός και η προσαρμογή του στις σύγχρονες τάσεις και ανάγκες) να ξαναρχίσει να ζει, αποκτώντας την παλιά του αίγλη'', αναφέρει η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα.

''Πέρα όμως από την πολιτιστική κληρονομιά, μας ενδιαφέρει παράλληλα και το ανθρώπινο κεφάλαιο αυτής της χώρας. Θέλουμε να στηρίξουμε οικονομικά την περιφέρεια και κυρίως τις γυναίκες, που ενώ διακρίνονται για την επιδεξιότητά τους στην κατασκευή χειροποίητων αντικειμένων και για τις γνώσεις τους γύρω από την ελληνική χειροποίητη τέχνη, μένουν στην αφάνεια.''

 

Όραμά μας, λοιπόν, να μπορέσουμε να δώσουμε πνοή στην ελληνική ύπαιθρο, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και προσφέροντας στην εκπαίδευση και επιμόρφωση των χειροτεχνών σε θέματα παραγωγής και τεχνικών χειροποίητων ειδών'', προσθέτει και συμπληρώνει: ''Το βραβείο του διαγωνισμού ''John & Mary Pappajohn Business Plan Awards'' αποτελεί το πρώτο βήμα σε αυτό το ''ταξίδι'' προς την υλοποίηση της ιδέας μας''.

Ο διαγωνισμός

Στον φετινό διαγωνισμό κατατέθηκαν 131 ιδέες, από τις οποίες αναδείχθηκαν πέντε νικήτριες ομάδες. Στους νικητές απονεμήθηκαν χρηματικά έπαθλα ύψους 4.000 ευρώ το καθένα, τα οποία προσέφερε ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας John Pappajohn.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ