Στόμα ανοιχτό για την κούκλα: Το πρωτότυπο της Porsche για το Le Mans του 2035!

Η ιστορία που έχει η Porsche στους αγώνες αντοχής και δη στις 24 ώρες του Le Mans αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Κορεάτη σχεδιαστή, Gilsung Park.

 

Η γερμανική εταιρεία που φέτος σημείωσε την 17η νίκη της στο Le Mans, είναι ο πιο πετυχημένος κατασκευαστής στην ιστορία του αγώνα, γεγονός που έκανε τον Park να οραματιστεί το πρωτότυπο προδιαγραφών LMP1 με το οποίο η Porsche θα διεκδικεί νίκες στο Le Mans σε βάθος 20ετίας - το 2035.


Μόνο που τότε τα πρωτότυπα θα χρησιμοποιούν αμιγώς υβριδικά συστήματα, που θα έχουν πάρει τη θέση των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Μια ιδιαίτερα προηγμένη ηλεκτρική κινητήρια μονάδα θα αποτελεί την "καρδιά" της Porsche που οραματίζεται ο Κορεάτης και η οποία ακολουθεί τις σχεδιαστικές γραμμές της 918 Spyder. Στους τροχούς υπάρχουν ενσωματωμένες τουρμπίνες που θα διοχετεύουν αέρα μέσω ενός ειδικού τούνελ προς το πίσω μέρος, βοηθώντας στην αύξηση της ταχύτητας χωρίς να καταναλωθεί μεγάλη ποσότητα ενέργειας.

Ο πιλότος θα λαμβάνει πληροφορίες που θέλει από το παρμπρίζ το οποίο θα είναι κατασκευασμένο από "έξυπνο" γυαλί, ενώ οι προβολείς που είναι τεχνολογίας λέιζερ. Αεροδυναμικές πλευρικές κάμερες θα παίζουν το ρόλο καθρεπτών δίνοντας πληροφορίες στον οδηγό για όσα συμβαίνουν πίσω του, ενώ στο αμάξωμα υπάρχουν ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα.

Στο πλάι θα είναι τοποθετημένη η μπαταρία η οποία θα μπορεί να αντικατασταθεί πολύ εύκολα ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στα pits.


Πηγή: caranddriver.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ