Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Iskra.gr-Λαφαζάνης για δημοψήφισμα: Λαϊκή χιονοστιβάδα κατά των θεσμών – Πολιτική

Τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας καλούν σε "παλλαϊκό όχι στην πρόταση στους εκβιασμούς των δανειστών".

"Στελέχη της ριζοσπαστικής Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra ότι το δημοψήφισμα θα μετατραπεί σε λαϊκή χιονοστιβάδα κατά των προτάσεων των "Θεσμών", οι οποίοι λειτουργούν ως όργανο των δανειστών. Στο δημοψήφισμα θα εκφρασθεί ένα παλλαϊκό πάνδημο "ΟΧΙ" στη λεηλασία που η πρότασή των "Θεσμών" θα επέφερε στην πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία", τονίζεται στο κείμενο του iskra.gr που υπογράφει ο Χρήστος Κατερινης.

To κείμενο όπως δημοσιεύτηκε στο iskra.gr

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ "ΘΕΣΜΩΝ" - ΠΙΣΤΩΤΩΝ

ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

To υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να θέσει σε δημοψήφισμα την απαράδεκτη πρόταση υποτέλειας και κατεδάφισης των λεγόμενων "Θεσμών"-πιστωτών, καλώντας τον ελληνικό λαό να πει με την ψήφο του ένα μεγάλο "ΟΧΙ" στους πιστωτές και τις προτάσεις τους.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε το δημοψήφισμα να διαξαχθεί την μεθεπόμενη Κυριακή (5/7).

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αλ. Τσίπρας προέβη λίγο πρίν τη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα σε διάγγελμα, όπου κάλεσε τον ελληνικό λαό να μην υποκύψει στους εκβιασμούς των δανειστών.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το τέλος του κυβερνητικού συμβουλίου ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο λαός θα πει «όχι» στις «βάρβαρες πολιτικές των δανειστών».

«Θα κληθεί ο λαός να αποφασίσει αν θα πει όχι στις βάρβαρες πολιτικές των δανειστών. Όλοι θα ψηφίσουμε "όχι"» τόνισε.

Στελέχη της ριζοσπαστικής Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra ότι το δημοψήφισμα θα μετατραπεί σε λαϊκή χιονοστιβάδα κατά των προτάσεων των "Θεσμών", οι οποίοι λειτουργούν ως όργανο των δανειστών. Στο δημοψήφισμα θα εκφρασθεί ένα παλλαϊκό πάνδημο "ΟΧΙ" στη λεηλασία που η πρότασή των "Θεσμών" θα επέφερε στην πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία.

Σήμερα, Σάββατο (27/6), στις 11 το πρωί συγκαλείται η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να εγκρίνει με απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών την πρόταση του Υπουργικού συμβουλίου για τη διαξαγωγή του δημοψηφίσματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ