Κύθηρα: Το στολίδι των Επτανήσων

Η γραφικότητα  τους  και το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τους τοπίο είναι, μετατρέπουν τον κάθε επισκέπτη σε ένθερμο υποστηρικτή του προσωπικού τους χαρακτήρα.

 Δύσκολα τα συγκρίνεις με άλλο νησί. Δεν μοιάζουν ούτε με τα υπόλοιπα Επτάνησα ούτε με τα νησιά του Αιγαίου. Έχουν τον δικό τους χαρακτήρα και προσφέρουν επιλογές για όλα (σχεδόν) τα γούστα.

Είναι σχετικά κοντά στην Αθήνα, δεν απαιτούν ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια, προσφέρουν πολύ μεγάλη γκάμα επιλογών και δεν θα νιώσετε στριμωγμένοι ούτε καν τον Αύγουστο. Το μεγάλο νησί των Κυθήρων αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια ασφαλή επιλογή για όσους θέλουν να περάσουν ήσυχες και ξεκούραστες διακοπές. Βέβαια, η έκταση του νησιού είναι τέτοια που προσφέρεται και για όσους αναζητούν λίγη παραπάνω περιπέτεια και κίνηση.

  

Όπως και να ’χει, καθένας θα βρει εδώ αυτό που ψάχνει. Sightseeing στο Κάστρο και στη Χώρα, στον Μυλοπόταμο και στους καταρράκτες. Beach hopping γύρω από τον Αβλέμονα και το Καλαδί, αλλά και στις πιο «δύσκολες» δυτικές παραλίες. People watching και nightlife στο Καψάλι, με τα μαγαζιά να βρίσκονται στη σειρά στον παραλιακό πεζόδρομο. Νύχτες στην παραλία με μουσική και μπίρες για όσους επιλέγουν το κάμπινγκ στο Καψάλι ή ελεύθερο κάμπινγκ σε κάποια από τις δεκάδες ακτές των Κυθήρων.

Επαφή με τον τόπο και την παράδοση στα καλοκαιρινά πανηγύρια, στα γνωστά λαδοπαξίμαδα, στα μικρά καφενεδάκια των χωριών της ενδοχώρας και στο παζάρι με παραδοσιακά προϊόντα κάθε Κυριακή πρωί στον Ποταμό. Ενας ο προορισμός, τα Κύθηρα, δεκάδες οι επιλογές!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ