Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο Γκενάντι Παντάλκα ''σπάει'' τα ρεκορ - Συμπλήρωσε 803 παραμονής στο διάστημα!

Στις 11 Σεπτεμβρίου αναμένεται η επιστροφή του.

Ο ρώσος κοσμοναύτης Γκενάντι Παντάλκα, κατάφερε να σπάσει χθες το ρεκόρ συνολικής παραμονής στο διάστημα αφού έχει παραμείνει 803 μέρες, 9 ώρες και 41 λεπτά!

Ο 57χρονος Παντάλκα, αυτή τη στιγμή διοικεί τον ISS και πρόκειται να επιστρέψει στη Γη στις 11 Σεπτεμβρίου, οπότε θα έχει συμπληρώσει 878 μέρες (μη συνεχόμενης) παραμονής στο διάστημα. Όμως προτίθεται να επανέλθει στο μέλλον, προκειμένου να σπάσει το φράγμα των 1.000 ημερών.

Πρόκειται για το πέμπτο ταξίδι του στο διάστημα σύμφωνα με τη βρετανική Guardian. Στην τωρινή αποστολή του συνοδεύεται από τον επίσης Ρώσο Μιχαήλ Κορνιένκο και τον αμερικανό αστροναύτη Σκοτ Κέλι, οι οποίοι θα παραμείνουν στον ISS για ένα έτος ακόμη, αφότου θα έχει φύγει ο Παντάλκα.

Η παρατεταμένη παραμονή στο διάστημα αποτελεί μια σωματική και ψυχική πρόκληση για τους ανθρώπους. Όμως η NASA και άλλες διαστημικές υπηρεσίες θέλουν να προετοιμασθούν κατάλληλα ενόψει και της πρώτης επανδρωμένης αποστολής στον 'Αρη.

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία, έκανε γνωστό ότι θα αναγνωρίσει επίσημα το νέο ρεκόρ του Παντάλκα, αφότου θα έχει 5% περισσότερο χρόνο στο διάστημα σε σχέση με τον προκάτοχό του Κρικάλεφ, κάτι που θα συμβεί στις αρχές Αυγούστου.

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ