Live - Δημοψήφισμα: Κούλογλου: «Αν υπάρξει συμφωνία, το δημοψήφισμα χάνει σημασία»

Το eirinika.gr ,καταγράφει όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό καθώς πλησιάζουμε στην τελική ευθεία για το κρίσιμο δημοψήφισμα 

21:32 Κούλογλου: «Αν υπάρξει συμφωνία, το δημοψήφισμα χάνει σημασία»
«Εάν υπάρξει συμβιβασμός τότε μπορεί να βρεθούν διάφορες λύσεις, είτε να ακυρωθεί -όπως ζητούν – το δημοψήφισμα, είτε να αλλάξουμε και να ψηφίσουμε για το «ναι» αντιθέτως» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

21:21 Πατούλης: Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη
«Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη και αυτό που προέχει ιδίως σήμερα είναι να επιτευχθεί συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει σήμερα η Ελλάδα να ξαναμπεί στον δρόμο, ο οποίος της επιτρέπει να φθάσει εκεί που πραγματικά της ανήκει» επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του σήμερα το απόγευμα με το προεδρείο της ΚΕΔΕ στο Προεδρικό Μέγαρο.
Μάλιστα, σημείωσε ότι «προς αυτή την κατεύθυνση κάνω αυτό που μου ανήκει, σύμφωνα με το Σύνταγμα και, όπως έχω πει πολλές φορές, στα όρια του Συντάγματος».

18:42: Κωνσταντοπούλου: Δεν μπορεί να ακυρωθεί το δημοψήφισμα

«Δεν υπάρχει Συνταγματική διαδικασία ακύρωσης του δημοψηφίσματος» ξεκαθάρισε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με νέα παρέμβασή της από την έδρα του προεδρείου της Ολομέλειας.

18:37: Με την επιστολή Τσίπρα προς Ντάισελμπλουμ η Αθήνα ζητά δάνειο 29.145 δισ. ευρώ μέσω διετούς προγράμματος-μνημονίου που θα καλύψει τις ανάγκες της χώρας μέχρι το 2017. 
Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του Eurogroup ο πρωθυπουργός εξηγεί ότι τα 29 δισ. θα απιτηθούν για κάλυψη χρεών προς το εξωτερικό ή και το εσωτερικό.
Προκειμένου να μην υπάρξει τεχνική χρεοκοπία ο κ. Τσίπρας ζητά ΚΑΙ παράταση του ισχύοντος προγράματος

18:22: Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας χρησιμοποιεί τις ψήφους της ΧΑ ως επιχείρημα στους Ευρωπαίους, αλλά τις αποκρύπτει στην Ελλάδα

Ο βουλευτής της ΝΔ παραθέτει την επιστολή που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στους ηγέτες με την οποία τους ενημερώνει πως η Βουλή έκανε δεκτό το αίτημα για δημοψήφισμα.

18:18: Η Χουριέτ ειρωνεύεται τον Τσίπρα: 60 ευρώ αξιοπρέπειας

6ο ευρώ αξιοπρέπειας, είναι ο τίτλος της εφημερίδας η οποία ειρωνεύεται τον Ελληνα πρωθυπουργό ότι με τις αποφάσεις του κατόρθωσε απλά να φέρει σε πολυ δύσκολη θέση τους συνταξιούχους και αναξιοπαθούντες.

18:10: Ο Στέφανος Μάνος θα ψηφίσει «Ναι»: '' Εγώ δεν είμαι παλαβός σαν αυτούς στην κυβέρνηση''
 

17:48: Το γερμανικό πρακτορείο DPA επικαλείται δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία δεν θα εισηγούνταν ένα πιθανό τρίτο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

17:46:Ιταλικά ΜΜΕ: Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι 

17:45: Γκι Φερχόφσταντ (Επικεφαλής Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο): Ελπίζω Γιάνη Βαρουφάκη να επιστρέψεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η Ελλάδα και η υπόλοιπη ΕΕ πρέπει να παραμείνει ενωμένη

17:42: Και η Ζωή στον... κόσμο της: Παρουσιάστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για να ενημερώσει ότι δύο προφίλ στο facebook και στο Twitter με το όνομά της είναι ψεύτικα! 

17:33: Ο Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup ώρα 20:00 (Ελλάδος) απόψε προκειμένου να συζητηθεί η ελληνική πρόταση που κατατέθηκε το απόγευμα

17:30: Πληροφορίες για έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup απόψε

17:25: Κορυφαίος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου επιβεβαίωνε ότι έχει κατατεθεί αίτημα προς τον ESM και διευκρίνισε ότι συνοδεύεται και από όρους (condinionality).

17:24: Στο Μέγαρο Μαξίμου μεταβαίνει αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης

17:20: Guardian: Επίκειται το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες

16:12:  Χριστόφορος Πισσαρίδης: ΝΑΙ στο δημοψήφισμα!

Ο νομπελίστας κύπριος οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο οποίος έζησε στο πετσί του το κούρεμα της Κύπρου, ελπίζει σε ένα ηχηρό ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, όπως λέει σε συνέντευξή του στη DW.

«Ελπίζω ότι στο δημοψήφισμα θα βγει ένα ηχηρό “ναι”», σημειώνει, για να καταδειχθεί ότι οι έλληνες θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη και θέλουν να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να εργαστούν για κάτι που θα είναι βιώσιμο τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα.

 

15:31: Λαπαβίτσας για τις ουρές -  ''Η κατάσταση θα εξομαλυνθεί όσο ο κόσμος θα συνηθίζει''

15:19: Νίκος Παππάς: Κανονικά το δημοψήφισμα, «όνειρα» τα περί μεταστροφής Τσίπρα

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως ένα δυνατό όχι από τον λαό μας θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της ελληνικής πλευράς.

14:12: Άννα Διαμαντοπούλου - ''Λίγες ώρες μας έμειναν''.

Έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς ηγέτες «να αδράξουν την όποια ευκαιρία και να συμφωνήσουν μεταξύ τους, ώστε να μην βρεθούμε εκτός πλαισίου κάποιας συμφωνίας» απευθύνει με σχετική δήλωση η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου.
Η πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη προειδοποιεί χαρακτηριστικά: «Σε λίγες ώρες, χάνουμε και το τελευταίο δίκτυ προστασίας, παρέχοντας στους δανειστές την δυνατότητα να μας οδηγήσουν στην χρεοκοπία και την έξοδο της Χώρας από το ευρώ, κατά την ελεύθερη βούληση τους και ανεξάρτητα από το τι εμείς θα τους καταλογίζουμε».

13:30: Φλαμπουράρης προς εταίρους: ''Σταματήστε να παρουσιάζετε την ίδια πρόταση ως καινούρια!''

«Επιτέλους οι «εταίροι» θα σταματήσουν την προπαγάνδα με την επανάληψη της ίδιας πρότασης παρουσιάζοντάς τη σαν καινούργια; 'Αν θέλουν να συμβάλλουν σε λύση μία είναι η πρόταση, που πρέπει να περιέχει:

- Καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις

- Αποκατάσταση των Συλλογικών Διαπραματεύσεων και του κατώτατου μισθού

- Πρόσθετο αναπτυξιακό πακέτο, πέρα από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ)

- Αναδιάρθρωση με κούρεμα του χρέους

11:00: O γνωστός,αμερικανός οικονομολόγος, James Galbraith, τάσσεται κατά του δημοψηφίσματος 

10:30: Φώφη Γεννηματά '' Επιστροφή στις διαπραγματεύσεις '' 

09:45: Σταύρος Θεοδωράκης - «Δεν είναι αντρίκεια πολιτική απόφαση το δημοψήφισμα»

Κλιμακώνει τις επιθέσεις του κατά του Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης για την απόφαση να οδηγήσει στη χώρα στο δημοψήφισμα αδιαφορώντας για τις συνέπειες που έχει αυτή η πρωτοβουλία για τα πλέον αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Oεπικεφαλής του Ποταμιού, είπε ότι κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να σκεφτεί καλά το μέλλον της χώρας και το δικό του. Έχει λίγες ώρες ακόμα καθώς την Τρίτη βράδυ τελειώνει το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα από την Τετάρτη η Ελλάδα είναι απροστάτευτη σε κάθε επίπεδο».

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ