Ουρές, ταλαιπωρία & λιποθυμίες των συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες

Τρίτη ημέρα εξυπηρέτησης των συνταξιούχων στα υποκαταστήματα των τραπεζών που έχουν ανοίξει για αυτούς που δεν έχουν κάρτα ανάληψης.

 

Μεγάλος όγκος βρέθηκε στα υποκαταστήματα των τραπεζών και την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ σήμερα ήδη η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως "πιο ελεγχόμενη", καθώς οι δύο πρώτες κρίσιμες μέρες με την μαζική προσέλευση των συνταξιούχων στα υποκαταστήματα για να εξυπηρετηθούν, πέρασε.

Παρόλα αυτά οι ουρές ταλαιπωρίας για τους συνταξιούχους δεν λείπουν και σήμερα, με τους ηλικιωμένους να στήνονται στις ουρές για να πάρουν μέρος της σύνταξης τους. 

Αν και η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για εξυπηρέτηση με αλφαβητική σειρά δεν εφαρμόστηκε στην πλειοψηφία των τραπεζών, σήμερα Παρασκευή εξυπηρετούνται οι δικαιούχοι με επίθετο που αρχίζει με Ν-Ω.

Oι τράπεζες επίσης θα εκδώσουν το συντομότερο χρεωστικές κάρτες, ώστε να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες, καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως, οι συνταξιούχοι χωρίς να υφίστανται τόσο μεγάλη ταλαιπωρία.

Την ίδια ώρα, η Telegraph δημοσιεύει μια φωτογραφία που δείχνει μια καλοβαλμένη κυρία να έχει κάτσει στο πεζοδρόμιο έξω από υποκατάστημα της Εθνικής  μην μπορώντας να αντέξει άλλο την ορθοστασία.

Telegraph: Στις τράπεζες υπάρχουν ακόμη 500 εκατ. ευρώ σε ρευστό

Στα 500 εκατ. ευρώ εκτιμά η βρετανική εφημερίδα Telegraph τα αποθεματικά των τραπεζών σε ρευστό επικαλούμενη δηλώσεις του προέδρου του ΕΒΕΑ Κώστα Μίχαλου.

«Έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι τα αποθεματικά σε ρευστό στις τράπεζες βρίσκεται κάτω από το όριο των 500 εκατ. ευρώ. Όποιος πιστεύει ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη, ονειροπολεί. Τα μετρητά δεν θα "αντέξουν" ούτε μια ώρα» αναφέρει ο κ. Μίχαλος στη βρετανική εφημερίδα και εξηγεί πως η χώρα βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

«Οι ελληνικές εταιρείες έχουν αποκλειστεί από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω του συστήματος Target2. Η εμπορική κοινότητα δεν μπορεί να εισάγει τίποτα και χωρίς πρώτες ύλες δεν μπορεί και να παράξει τίποτα» συμπλήρωσε ο κ. Μίχαλος.

Όπως καταγράφει η Telegraph το όριο των χρημάτων που δίνεται από τα ΑΤΜ έχει πλέον υποχωρήσει στα 50 ευρώ από τα 60 ευρώ πιθανότατα γιατί έχουν «εξαφανιστεί» τα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ