ΕΚΤ: Η απόφαση για τον ELA θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Στην προειδοποίηση ότι ένα «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα έθετε σε αβεβαιότητα την συνέχιση της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω ELA, προχώρησε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Βίκτορ Κονστάντσιο, επισημαίνοντας ότι ένα «ναι» θα διευκόλυνε την απόφαση για οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας.

Ερωτηθείς αν η ΕΚΤ θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί μέσω ELA τις ελληνικές τράπεζες, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος την Κυριακή είναι «όχι», ο Βίκτορ Κονστάντσιο δήλωσε:
«Δεν μπορώ να απαντήσω εκ των προτέρων σε αυτό το ερώτημα. Θα είναι απόφαση του ΔΣ της ΕΚΤ. Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πως το ΔΣ θα αναλύσει την όλη κατάσταση».

Επεσήμανε πάντως ότι ένα «ναι» θα διευκόλυνε την απόφαση για οικονομική ενίσχυση στην Ελλάδα και ότι το ευρωσύστημα και η ΕΚΤ διαθέτουν αρκετά εργαλεία ώστε να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στην ευρωζώνη από την όποια εξέλιξη.

Την ίδια ώρα, το στέλεχος της ΕΚΤ, Ε. Νοβότνι, δήλωσε ότι το ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας θα συνεδριάσει την Δευτέρα για να συζητήσει το κατά πόσο μπορεί να συνεχιστεί η παροχή της έκτακτης χρηματοδότησης στις ελληνικές τράπεζες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ