Good News: ''Πέταξαν'' στο Παρίσι Φιλιππίδης & Κυριακοπούλου - Κατέκτησαν πανελλήνια ρεκόρ στο επί κοντώ

Η βραδιά ήταν ονειρεμένη για τα δύο Ελληνόπουλα στην «πόλη του Φωτός». 

Ο Κώστας Φιλιππίδης έβγαλε το μεγάλο άλμα που ζητούσε, μέσα στην έδρα του Ρενό Λαβιλενί, «πέταξε» στα 4.91μ και μέσα σε διάστημα λίγων ημερών σημείωσε και πάλι πανελλήνιο ρεκόρ, δείχνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Πεκίνο.
Δοκίμασε στα 6.01μ!
Ο Φιλιππίδης κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ των 4.85μ, που είχε πετύχει προ εβδομάδας στο Λαντάου της Γερμανίας και προσπάθησε για πρώτη φορά στην καριέρα του, σε επίσημο αγώνα να «σπάσει» το φράγμα των έξι μέτρων.
Αρχικά ο πρωταθλητής κόσμου στον κλειστό ξεπέρασε με την πρώτη στα 5.56μ, τα 5.71μ, με τη δεύτερη τα 5.81μ, έπειτα άφησε τα 5.86μ για να «καθαρίσει» με το δεύτερο άλμα τα 5.91μ. και προσπάθησε τρεις φορές στα 6.01μ,
Ο Φιλιππίδης με τα 5.91μ. πέτυχε την 3η καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο, με τον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μπραζ (5.86μ) και τον Αμερικάνο Σαμ Κέντρικς (5.81μ) να τον ακολουθούν.


Ο πολύς Ρενό Λαβιλενί, κάτοχος της κορυφαίας φετινής επίδοσης με 6.05μ, έμεινε στην 5η θέση με 5.71μ.
Πρώτη στον κόσμο η Κυριακοπούλου
Την ίδια σχεδόν ώρα το δικό της αγώνα στο κοντώ γυναικών έδινε και η Νικόλ Κυριακοπούλου, με την 29χρονη πρωταθλήτρια να φθάνει ξανά σε μεγάλες επιδόσεις.
Νίκησε με 4.83μ, πετυχαίνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, αλλά και βελτιώνοντας κατά τρία εκατοστά το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς τα 4.80μ είχε ξεπεράσει φέτος αρχικά στον κλειστό στίβο, ενώ το είχε ισοφαρίσει στις 13 Ιουνίου στο Diamond League της Νέας Υόρκης.
Η Κυριακοπούλου πέρασε με το πρώτο άλμα τα 4.53μ., 4.63μ, 4.93μ και 4.83μ, ενώ δεν μπόρεσε τρεις φορές να περάσει τον πήχη στα 4.90μ
Αντίθετα, τις κακές εμφανίσεις της στο αγώνισμα συνέχισε η Κατερίνα Στεφανίδη, με την «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης να ξεπερνά τα 4.38μ , αλλά μετά απέτυχε στα 4.53μ


Η Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ, με φετινό ρεκόρ στα 4.82μ., ήταν 2η με 4.63μ., ύψος στο οποίο έμειναν και οι Ανζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία), Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) και Ζίλκε Σπίγκελμπουργκ (Γερμανία).

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ