Ο Τσίπρας πήρε την υπογραφή των 4 κομμάτων - Πάει Βρυξέλλες με την τελευταία πρόταση Γιούνκερ

Σειρά τηλεφωνικών επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους είχε από το πρωί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για τις οποίες χρειάστηκε να διακοπεί για λίγο και η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που ξεκίνησε στις 10 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις πέντε το απόγευμα.
 

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.
 
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός να παρουσιάσει αύριο στη Σύνοδο Κορυφής τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
 
Ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μαρίο Ντράγκι και τέλος τηλεφωνική επαφή του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος φέρεται να ζήτησε αυτή την επικοινωνία.
 
Καμμία οικονομική βοήθεια απο Ρωσία 
 
Σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου μετά την συνομιλία Τσίπρα-Πούτιν, αναφέρεται ότι οι δυο πολιτικοί συζήτησαν για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ωστόσο δεν έγινε καμία αναφορά σε οικονομική βοήθεια.
Επίσης, συζήτησαν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας και ο κ. Πούτιν εξέφρασε τη στήριξή του στον ελληνικό λαό ώστε να ξεπεράσει τις παρούσες δυσκολίες.
 
Ποιά μέτρα περιλαμβάνει η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα
 
  • Να παραμείνει ο ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%
  • Να μην καταργηθεί η έκπτωση ΦΠΑ στα νησιά
  • Να μην γίνει καμία μείωση αμυντικών δαπανών
  • Να μην υπάρχει 100% προκαταβολή φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ