Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η Ελλάδα: η νέα πρόταση, τα χαμένα δις & η Μέρκελ σε πρώτο πλάνο.

Τα πρωτοσέλιδα των ξένων εφημερίδων βρίθουν σήμερα δημοσιευμάτων που έχουν ως βασικό τους θέμα την Ελλάδα.

Τα βλέμματα της Ευρώπη είναι στραμμένα στην  επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του νέου υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στις Βρυξέλλες για την παρουσίαση της νέας πρότασης της κυβέρνησης στους Ευρωπαίους εταίρους, αποτελεί το πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ.

Τα διεθνή ΜΜΕ τη νέα προσπάθεια διαπραγμάτευσης του πρωθυπουργού και του νέου Υπουργού Οικονομικών στις Βρυξέλλες, όπου θα παρουσιάσουν τη νέα πρόταση της κυβέρνησης., προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία με τους πιστωτές.

Πολλά από τα μέσα αξιολογούν ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σκληραίνει τη στάση των Ευρωπαίων, ωστόσο αποτελεί ένα σημαντικό όπλο στα χέρια του πρωθυπουργού, ενώ εκτιμούν πως θετικό ρόλο θα παίξει και ο νέος υπουργός Οικονομικών.

"Η Ελληνική οικονομία είναι έτοιμη να καταρρεύσει" σχολιάζει στον τίτλο της η γερμανική Die Welt.

"Η Αθήνα θα προχωρήσει σε νέες προτάσεις" αναφέρει η Frankfurter Allegmeine

"Δεν υπάρχουν άλλα δισεκατομμύρια για την Ελλάδα", σχολιάζει η Bild και τονίζει πως "σήμερα χρειαζόμαστε σίδηρο καγκελάριο" καλώντας τη Μέρκελ να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω

"Μετά τo ελληνικό "ΟΧΙ",  άκαμπτη η Ευρώπη", τονίζει η γαλλική Le Monde.

Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βγείτε από την Ελλάδα του ευρώ Le Figaro, σχολιάζει Μέρκελ και Ολάντ στοχεύουν στην ενότητα.

"Η Ευρωοδύσσεια", ο τίτλος της Liberation, σχολιάζει ότι η νίκη του όχι στο δημοψήφισμα δίνει στον Αλέξη Τσίπρα τα όπλα να διαπραγματευτεί με τους εταίρους.

"Η μυστική διαπραγμάτευση της Ελλάδας", αναφέρει η Corriere Della Sera. Ενώ, σχολιάζει πως "Η Μέρκελ τονίζει ότι είναι μακριά από μια συμφωνία, ενώ ο Ολάντ αφήνει ανοιχτές της πόρτες για ένα σοβαρό σχέδιο. Η ΕΚΤ δεν αυξάνει τους οικονομικού πόρους".

"Ελλάδα, διαπραγμάτευση με την Ευρώπη", επισημαίνει η Il Messaggeroενώ τονίζει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ετοιμάζεται να παρουσιάσει στους εταίρους τη νέα συμφωνία, την ώρα που οι Μέρκελ και Ολάντ περιμένουν ένα αξιόπιστο σχέδιο.

"Χάος στην Ευρώπη, σκληρή η γραμμή της Ευρώπης", οι Μέρκελ και Ολάντ προειδοποιούν πως αν δεν υπάρξει σοβαρή πρόταση δεν  θα υπάρξουν όροι για συμφωνία, τονίζει η La Repubblica.

H δύναμη της Γερμανίας απειλεί την ενότητα της Ε.Ε., αναφέρει η Wall Street Journal

"Προθεσμία 24 ωρών για την Ελλάδα", τονίζει η Guardian που σχολιάζει πως η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένει νέα πρόταση από την Ελλάδα.

 

"Ο Έλληνας πρωθυπουργός ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νέο πρόγραμμα", αναφέρει το BBC.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ