Peter Spiegel: Φοβάμαι ότι η νέα Σύνοδος Κορυφής θα έχει ως θέμα το Grexit

Οι ηγέτες της Ευρωζώνης ενδεχομένως να πραγματοποιήσουν και νέα έκτακτη σύνοδο την Κυριακή για να εγκρίνουν ένα σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα εφόσον οι θεσμοί είναι ικανοποιημένοι με το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης και το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων, αναφέρουν δύο υψηλόβαθμες πηγές της ΕΕ στο Reuters.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι η Ελλάδα αναμένεται να υποβάλει μέσα στις επόμενες ώρες επίσημο αίτημα για ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Οι υπουργοί Οικονομικών έχουν δηλώσει ότι θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη το πρωί της Τετάρτης για να εξετάσουν το αίτημα.
Παράλληλα, οι πηγές αναφέρουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για να καταστούν βιώσιμα τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας, το οποίο θα περιλαμβάνει προαπαιτούμενα τα οποία θα γίνουν νόμος στην Ελλάδα πριν την επόμενη έκτακτη σύνοδο.


Νωρίτερα, το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέας Συνόδου Κορυφής την Κυριακή για το ζήτημα της Ελλάδας, άφησε ανοιχτό με ανάρτησή του στο twitter ο δημοσιογράφος των Financial Times στις Βρυξέλλες, Peter Spiegel.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, πηγές ανέφεραν ότι είναι πιθανή η διεξαγωγή μιας νέας συνόδου κορυφής για το ελληνικό ζήτημα, την Κυριακή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ