Χαμός στη Μυτιλήνη με τους χιλιάδες μετανάστες που σπρώχνονται για φαγητό & είδη πρώτης ανάγκης

Πρωτοφανής σκηνές χθες Τρίτη λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στον καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ για περίπου 2.500 χιλιάδες μετανάστες που φιλοξενούνται εκεί.

Εικόνες ‘’πολέμου’’ μεταξύ των μεταναστών κατά την διάρκεια που επρόκειτο να τους δοθεί το μεσημεριανό τους φαγητό, καθώς περίμεναν το αυτοκίνητο του catering που θα τους έφερνε το φαγητό τους. 
Στον καταυλισμό υπήρχε έντονη ανησυχία μετά την είδηση ότι στη Σάμο είχε σταματήσει η σίτιση των μεταναστών από την εταιρεία που την είχε αναλάβει αφού παρέμενε επί μήνες απλήρωτη.

Έτσι, με το που εμφανίστηκε το βαν του catering, μικροί, μεγάλοι, γυναίκες και παιδιά, όρμησαν επάνω στο αυτοκίνητο για να διασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό.
Ανέβηκαν ακόμα και στην οροφή του αυτοκινήτου του catering που μετέφερε το φαγητόγια να διεκδικήσουν την τροφή τους 
Το τι επακολούθησε δεν περιγράφεται… Κάποιοι από αυτούς ανέβηκαν στην οροφή του βαν και κάποιοι άλλοι κατέβασαν τον οδηγό για να μην πάρει το αυτοκίνητο και φύγει.

Η εξέγερση των παράνομων μεταναστών της Μυτιλήνης δεν έγινε άξαφνα και αναίτια. Γι΄αυτούς η φιλοξενία που τους παρέχεται στο νησί, σημαίνει εγκλωβισμός και απομόνωση.

Η περίθαλψη, το φαγητό και μία σκηνή που διαθέτουν οι περισσότεροι, δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες. 
Γιατί να μην έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν ακόμα και την ίδια μέρα προς Αθήνα; Έτσι εξηγείται το πανό που κρατούσαν το βράδυ της Κυριακής, λίγο πριν ξεσπάσουν την οργή τους προς τους άνδρες του Λιμενικού και της Αστυνομίας. 

«Απελευθέρωση εδώ και τώρα», είχαν γράψει στην αγγλική γλώσσα δείχνοντάς το στους εναπομείναντες τουρίστες του νησιού.
Οι κάτοικοι, οργισμένοι κι αυτοί. Ακυρώνονται οι κρατήσεις από τους τουρίστες λόγω της πολιτικής αστάθειας και μένουν οι μετανάστες.

Πριν από λίγο καιρό έρχονταν στο νησί λίγοι και ήταν όλοι τους ευγενικοί. 

Δείτε εδώ το βίτνεο με τις σοκαριστικές σκηνές: 

Πηγή: lesvosnews.gr

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ