Τρεις ελληνικές παραλίες στις ομορφότερες της Μεσογείου - Μαντεύετε ποιες;

Η top επιλογή των Βρετανών για τις καλοκαιρινές του διακοπές δεν είναι άλλη από την Μεσόγειο φυσικά. Δεν απορούμε καθόλου γιατί σίγουρα έχει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στον κόσμο. 

Τα νησιά του Ιονίου σύμφωνα με το MailOnline Travel προσφέρει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές αμμώδεις παραλίες που μπορεί κανείς να φανταστεί. 
Ανεξαρτήτως budget που μπορείτε να διαθέσετε, η Μεσόγειος πάντα θα διαθέτει έναν ονειρικό προορισμό και για εσάς. 
Στην λίστα του MailOnline Travel με τους κορυφαίους προορισμούς για χαλάρωση δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα.  

Μεταξύ άλλων, 3 ελληνικά νησιά με τις πιο μαγευτικές παραλίες καθώς οι ελληνικές ακτές είναι παγκοσμίως γνωστές και εξαιρετικά δημοφιλείς για την καθαρότητά τους, τη διαύγεια των νερών τους και τη μοναδική ποικιλομορφία τους.
Δεν ήταν έκπληξη λοιπόν που η πιο όμορφη παραλία στην λίστα αυτή είναι ελληνική!
Ποιες παραλίες όμως περιλαμβάνονται στην λίστα αυτή;  Οι Εγκρεμνοί, το Ναυάγιο και το Ελαφονήσι

1. Εγκρεμνοί - Λευκάδα 

Τα εντυπωσιακά τυρκουάζ νερά είναι εξωπραγματικά. 

Η συγκεκριμένη παραλία είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Η παραλία είναι προσβάσιμη κατεβαίνοντας τα 338 σκαλιά ή μέσω θαλάσσης. Αλλά αξίζει σίγουρα τον κόπο!Έχει έκταση 2,5 χιλιόμετρα.

2. Cala Mitjaneta – Ισπανία

Αυτός ο πανέμορφος κολπίσκος είναι μία από τις πιο δημοφιλής παραλίες και για τουρίστες αλλά και για τους ντόπιους.

Τα ρηχά και ήρεμα νερά αλλά και η απομόνωση που προσφέρει είναι ότι μπορεί να ζητήσει κανείς στις διακοπές του.

3. Ναυάγιο – Ζάκυνθος

Η παραλία Ναυάγιο, χρωστάει το όνομά της στο εμπορικό πλοίο «Παναγιώτης» που το 1983 μετέφερε λαθραία τσιγάρα και ναυάγησε στα νερά της και ξεβράστηκε στην παραλία της.

Το κουφάρι του βρίσκεται εκεί ακόμη και σήμερα. Ανάμεσα στους πανύψηλους επιβλητικούς λευκούς βράχους βρίσκεται μια παραλία με κάτασπρη άμμο και νερά βαθιά και πεντακάθαρα.

Βρίσκεται κοντά στο χωριό της Αναφωνήτριας. Η πρόσβαση στη παραλία γίνεται μόνο από τη θάλασσα με καΐκι.

4. Ελαφονήσι – Κρήτη

Το Ελαφονήσι είναι η παραλία «κόσμημα» της νοτιοδυτική Κρήτη που λατρεύουν τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι τουρίστες για τα γαλαζοπράσινα νερά και την ροζ, σε αρκετά σημεία, άμμο της.

Είναι μια στενόμακρη χερσόνησος, η οποία συχνά «σπάει» στην αρχή της, δίνοντας την αίσθηση ξεχωριστού νησιού. Για να την προσεγγίσετε πρέπει να περπατήσετε 200 μέτρα της λιμνοθάλασσας που μεσολαβεί.

Έχει ενταχθεί στις προστατευόμενες περιοχές Natura, καθώς είναι γεμάτο αμμοθίνες με κρινάκια της άμμου και κέδρους. Επίσης, εδώ φωλιάζουν οι απειλούμενες χελώνες careta careta και πολλά είδη σπάνιων ζώων.

Απαγορεύεται αυστηρά να κόψετε φυτά ή να πάρετε ακόμη και ένα μπουκαλάκι με άμμο μαζί σας.

5. Μοντερόσο – Ιταλία

Είναι ένα από τα σημεία που πρέπει να επισκεφτούν οι λάτρεις των όμορφων παραλιών.

6. Χειμάρα – Αλβανία

Είναι γεμάτη με αμμώδεις παραλίες. Διαθέτει μεγάλο ποσοστό ελληνικού πληθυσμού και η κουλτούρα που διατηρείται είναι εμφανής και στην παλιά πόλη αλλά και στις τοπικές ελληνικές ταβέρνες.

7. Spiaggia Rosa : Ροζ Παραλία – Σαρδηνία

Το όνομα της το πήρε λόγω του χρώματος της άμμου, η οποία περιέχει θραύσματα κοραλλιών και κοχυλιών. Είναι μέρος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου του Αρχιπελάγους La Maddelena και μπορείτε να την θαυμάσετε μόνο από σκάφος.

8. Baska Voda Beach – Κροατία

Είναι από τους πιο αγαπημένους προορισμούς του καλοκαιριού. Η μικρή πόλη των 2000 κατοίκων είναι γνωστή για τα δάση με τα πεύκα και τις όμορφες παραλίες.

9.Turquoise Coast ή Τυρκουάζ παραλία – Τουρκία

Κέρδισε το όνομα της χάρη στα χρώματα της θάλασσας και του ορίζοντα. Ακόμα η περιοχή δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως και είναι ιδανική για όσους επιζητούν την απομόνωση.

Πηγή: MailOnline Travel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ