Made in Greece το σπίτι δυο Ροδιτών αρχιτεκτόνων: Θα κρέμεται όλο στο Αιγαίο - Διάσημο πριν κατασκευαστεί

Πως καταφέρνουμε να έχουμε τα πρωτοσέλιδα για καλό και κακό σκοπό παράλληλα; Ελληνικό δαιμόνιο και θαύμα ονομάζεται αυτό! 
 

Οι αρχιτέκτονες Λαέρτης Αντώνιος Βασιλείου και Παντελής Καμπουρόπουλος, δημιούργησαν ένα concept με την ονομασία “Casa Brutale” και θα δημιουργήσουν  ίσως το πιο εντυπωσιακό σπίτι στον κόσμο.

Πρόκειται για μία πρόταση του αρχιτεκτονικού γραφείου OPA, και αφορά ένα κτίσμα που πρόκειται να κατασκευαστεί “κρεμασμένο” σε κάποιο γκρεμό από στα νησιά του Αιγαίου, με τους δύο 32χρονους Ροδίτες αρχιτέκτονες να τονίζουν πως είναι ένας ύμνος στο Μπρουταλισμό.

Όπως λένε οι σχεδιαστές του, το Casa Brutale είναι μία γεωμετρική μετάφραση του περιβάλλοντος. Το κτίσμα ενσωματώνεται πλήρως στον χώρο με σεβασμό στο περιβάλλον και τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής φύσης.

Θα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου μέσα στον βράχο, και με "πληθωρική"  χρήση του γυαλιού, ώστε να υπάρχει διαρκής επαφή με το περιβάλλον και άπλετη θέα προς την θάλασσα.


Κατασκευασμένη από απλά υλικά, ξύλο, γυαλί τσιμέντο ενώ υιοθετεί  και το στοιχείο του νερού. Για το τελευταίο φροντίζει όλη η οροφή της κατασκευής που είναι ουσιαστικά η βάση της πισίνας. Το φως μπαίνει διαρκώς από τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες της κατασκευής, δημιουργώντας χώρους με ιδιαίτερη αισθητική και άμεση σύνδεση με το εξωτερικό περιβάλλον.


 

Πηγή: mirror.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ