Κομισιόν: «Οι προτάσεις είναι αποκλειστική ευθύνη της Ελλάδας - Έχει γίνει προετοιμασία για όλα τα σενάρια»

Την ανάγκη οι προτάσεις που θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση σήμερα να είναι αξιόπιστες και να ανταποκρίνονται στο στόχο να υπάρξει ομόφωνη απόφαση απ' το Eurogroup, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς στο Press Briefing. 

Ο κ. Σχοινάς δεν επιβεβαίωσε εάν ειδικοί της Κομισιόν βοηθούν την ελληνική κυβέρνηση στη σύνταξη της πρότασης υπογραμμίζοντας πως οι προτάσεις θα είναι απ' την ελληνική πλευρά, «γι' αυτό είναι αναγκαίο να τις καθορίσει η Ελλάδα». Ωστόσο συμπλήρωσε πως από το 2010 η Κομισιόν έχει αποκτήσει την εμπειρία εκείνη ώστε να βοηθά όπου χρειαστεί. «Οι προτάσεις είναι αποκλειστική ευθύνη της Ελλάδας», είπε.

Ερωτηθείς για το εάν οι προτάσεις θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί απ' την ελληνική Βουλή ως το Σάββατο το βράδυ, πριν την τελική απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών, ο κ. Σχοινάς παρέπεμψε στο Eurogroup τονίζοντας πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν εκεί.

Ερωτηθείς για το ζήτημα του χρέους ανέφερε ρητά πως η εντολή που έχει λάβει η Κομισιόν από τον ESM είναι να εξετάσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της ελληνικής κυβέρνησης και παράλληλα με τη βοήθεια του ΔΝΤ να εξετάσουν το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.

Ο κ. Σχοινάς επανέλαβε ότι η Κομισιόν είναι προετοιμασμένη πλέον για όλα τα ενδεχόμενα. 

Ωστόσο «επιμένουμε στο Plan A και εργαζόμαστε για να το πετύχουμε». 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν ερωτήθη αρκετές φορές για το σχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα σε περίπτωση Grexit, ωστόσο αρνήθηκε να απαντήσει.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ