Έρευνες αποκαλύπτουν: Πώς αισθάνονται τα παιδιά όταν ασχολείστε με το κινητό σας

Μια παγκόσμια έρευνα αποκάλυψε ότι τα παιδιά αισθάνονται ασήμαντα, όταν οι γονείς τους ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο στα κινητά τους τηλέφωνα.

 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία AVG Technologies και απαντήθηκε από περισσότερα από 6.000 παιδιά ηλικίας 8-13 ετών από τη Βραζιλία, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Τσεχική Δημοκρατία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκάλυψαν ότι το 52% των παιδιών θεωρούν ότι οι γονείς τους ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο στα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ το 54% των γονέων φάνηκαν να συμφωνούν με τα παιδιά τους και να ανησυχούν ότι αποτελούν ένα κακό παράδειγμα για εκείνα. Το πιο απογοητευτικό από όλα είναι ότι το 32% των παιδιών ανέφεραν ότι αισθάνονται ασήμαντα όταν οι γονείς τους ασχολούνται με τα κινητά τους κατά τη διάρκεια του φαγητού, όταν παρακολουθούν τηλεόραση ή όταν βγαίνουν βόλτα όλοι μαζί.

«Αισθάνομαι ότι η ισορροπία ανάμεσα στο βαθμό που μπορώ να χρησιμοποιήσω το κινητό μου για να διατηρήσω επαφή με την εργασία μου και στην ικανότητά μου να είμαι διαθέσιμη για την οικογένεια μου, είναι εντελώς εκτός ελέγχου», αναφέρει μία από τις μητέρες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Όλη η συνέχεια εδώ - Infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ