Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε παρών & κατηγόρησε (: τον Τσίπρα) για βίαιη κατάλυση του Συντάγματος

«Παρών» στη σημερινή ψηφοφορία για συμφωνία με τους δανειστές δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την ομιλία της στο πλαίσιο της συζήτησης για την ελληνική πρόταση προς τους δανειστές. 

 

 

«Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν θα μπορούσα ποτέ να το ψηφίσω και να το νομιμοποιήσω. Την θεσμική μου ευθύνη την αναλαμβάνω δηλώνοντας παρούσα» τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου σημειώνοντας παράλληλα ότι «η απόπειρα επιβολής μέτρων που απέρριψε ο λαός με δημοψήφισμα συνιστά βίαιη κατάλυση του Συντάγματος».
«Καθένας και καθεμία δικαιούται να υπερασπίζεται το Σύνταγμα και την Δημοκρατία όπως νομίζει» συνέχισε. Όλοι κρινόμαστε από τα ναι και τα όχι μας, από τις αποφάσεις που παίρνουμε, είπε  η Πρόεδρος της Βουλής και εξέφρασε την άποψη ότι ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε στην κυβέρνηση την απαλλαγή του από τα μνημόνια. Έσπευσε δε να τονίσει ότι δίνεται μια άνιση μάχη σε καθεστώς εκβιασμών και ασφυξίας και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη μεταμορφώνεται σε φυλακή για τους λαούς της.
Οι δανειστές προσπαθούν πεισματικά να μετατρέψουν το «όχι» του ελληνικού λαού σε «ναι» σημείωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου. 
«Ο πρωθυπουργός μίλησε με ειλικρίνεια γενναιότητα παρρησία και ανιδιοτέλεια. Τον τιμώ και θα τον τιμώ πάντα και ταυτόχρονα δεν μπορούσα να προσποιηθώ ότι δεν βλέπω τον εκβιασμό από τους δανειστές» ανέφερε. 


Για το χρέος, υποστήριξε ότι αυτό δημιουργήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με παράνομες συμβάσεις και μίζες και ότι χρησιμοποιείται ως εργαλείο εξανδραποδισμού του λαού από δυνάμεις που λειτουργούν με ολοκληρωτικούς μηχανισμούς.
Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης της Προέδρου της Βουλής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε τις δηλώσεις της λέγοντας ότι προσέβαλε τον συνταγματικό και εθνικό πατριωτισμό των κομμάτων της Βουλής, τόσο της συμπολίτευσης, όσο και της αντιπολίτευσης.

Η ομιλία της κυρία Κωνσταντοπούλου προκάλεσε και την αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία την κάλεσε να παραιτηθεί από πρόεδρος της Βουλής.
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απουσίαζε από την αίθουσα της Ολομέλειας την ώρα που στο βήμα εκφωνούσε την ομιλία της η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ