Τι βλέπω; Ανασχηματισμό την Δευτέρα με κάθε κατεργάρη στον πάγκο του & εκλογές τον Οκτώβριο

Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις - λέει το λαϊκό ρητό - Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το χθεσινό αποτέλεσμα καθιστά επιτακτική την ανάγκη του ευρύτατου ανασχηματισμού με δεδομένο ότι οι χθεσινές ανταρσίες, οι κωλυσιεργίες, οι μαγκιές, οι εκδρομές, ο Κολοκοτρώνης, οι  με τα τσιτάτα του, οι μαοϊστές, οι τροτσκιστές οδηγούν πια στο τέλος της Α’ φάσης του ΣΥΡΙΖΑ όπως ξεκίνησε τον Ιανουάριο . 

Ο Πρωθυπουργός καλείται μετά την πανθομολογούμενη ενίσχυση του ίδιου προσωπικά απέναντι στον λαό που του χάρισε ένα θεόρατο ΝΑΙ μέσα  από ένα θριαμβευτικό ΟΧΙ , δύναται  να ανοίξει τα φτερά του με τις δικές του επιλογές ενισχυμένες . 

*Της Ειρήνης Νικολοπούλου στο eirinika.gr

Επίσης ο κ Τσίπρας από χθες είναι πιο Ευρωπαίος, απέδειξε ότι τα πολλά χαμόγελα, η αποδοχή φιλικών χτυπημάτων στην πλάτη και τα γελάκια με τον Ρέντσι ακόμη και με την κυρία Μέρκελ δεν ήταν υποκρισία.

Ο κ Τσίπρας ενηλικιώθηκε ως προς την Ευρωπαϊκή του ταυτότητα μέσα  σε 6+3 μήνες, αντελήφθη ότι η Βενεζουέλα ή η Κούβα με τους τελευταίους των Μοικανών διεθνώς αριστερούς ηγέτες , πέφτουν πολύ μακριά, μοιάζουν εξωτικοί προορισμοί . Μάλιστα  εν τέλει είναι παντελώς άχρηστοι για το έντονο Ευρωπαϊκό προφίλ της Ελλάδας που χτίσθηκε άλλοτε με μεράκι κι άλλοτε με πλεονεξία από την Ελλάδα και τους προηγούμενους ηγέτες της . 

Άρα αύριο πάμε με θάρρος και ελπίδα για την τελική συμφωνία και με την προϋπόθεση ότι αυτό θα γίνει πράγματι - έχουμε δει τόσα πολλά που δεν ξέρεις ποτέ -την Δευτέρα ό ανασχηματισμός θα αναδείξει ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο φόβος και ο τρόμος του ISKRA που από την αρχή όλοι οι αναλυτές θεωρούσαν ως προσωρινό κομμάτι του πιο συντηρητικού Τσίπρα θα εκλείψει είτε με καρατόμηση του Λαφαζάνη είτε με διαγραφές αρκετών ομογάλακτων του μαζί.

Το ρόδο που έγινε αγκάθι για τον κύριο Τσίπρα, ακούει στο όνομα Ζωή Κωνσταντοπούλου και εδώ φαίνεται πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση η συνύπαρξη τους να συνεχιστεί. Η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει ήδη χαράξει το δικό της δρόμο με στόχο την ηγεσία κάποιας παραφυάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Τα "εύκολα" κορίτσια για απομάκρυνση, με την έννοια της πολιτικής τους βαρύτητας και της μικρής σχετικά παρουσίας στο κόμμα  σε αντίθεση με την "βαρύτατη" κυρία Κωνσταντοπούλου, είναι οι κυρίες του ΟΧΙ Ψαρρέα και Γαιτάνη. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το καθαρό ΟΧΙ τους - προς τιμήν τους πάντως το θάρρος - χθες, δεν συνάδει με την επιβίωση τους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια είναι και οι δύο προσωπικότητες με αγώνες και εμπειρία στην μαχητική αριστερά. 

Ο κ Στρατούλης πολύ πιθανόν επίσης να ακολουθήσει τον κο Λαφαζάνη ενώ ακούγεται και η διαφοροποίηση του κ Χουντή πως εχει στόχο και την δική του αποστασιοποίηση,  με τελική στάση στην Ευρωβουλή μετά την παραίτηση του Μανώλη Γλέζου κι ενώ αναμένεται ο Γιάννης Μηλιός να καταλάβει  την θέση.

 Το τι θα κάνει ο Γιάνης ( Βαρουφάκης ) ίδομεν! Who knows what's in his mind? Δεν τον βλέπω να μένει στην Ελλάδα και να πολεμά σαν την Ζωή για ηγεσία σε κάποιο μικρούτσικο κόμμα αλλά μία πιο κοσμοπολίτικη καριέρα και μία πιο εξωστρεφή τακτική Εξάλλου συνηθισμένος τώρα από τα φώτα θα δυσκολευτεί να μείνει εκτός. Μεταβαίνοντας σε διαλέξεις Πανεπιστημίων  και Οικονομικών Ιδρυμάτων η εργαζόμενος σαν σύμβουλος σε διεθνείς εταιρείες μου κολλάει καλύτερα. 

Α και μην ξεχνάμε όλα τα παραπάνω και μετά τα υποχρεωτικά μπάνια του λαού - δεν τα χάνει ο Έλληνας με τίποτε - οι κάλπες είναι σαν σημαδούρες από τέλος του καλοκαιριού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ