Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τροφή τα ζώα του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου λόγω capital controls

Θέμα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες με το γεγονός ότι το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις πληρωμές σε εταιρείες του εξωτερικού που εισάγουν τρόφιμα για τα ζώα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τρόφιμα και ειδικές τροφές, κάτι που ανέφερε και δημοσίευμα του Reuters.

Η HuffPost Greece επικοινώνησε με τον Ζαν-Ζακ Λεσουέρ, ο οποίος μας μίλησε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή με τις εισαγωγές τροφών για τα ζώα.

Σύμφωνα με τον κ. Λεσουέρ, πράγματι έχουν αρχίσει να τελειώνουν οι τροφές για κάποια από τα ζώα και λόγω των capital controls αδυνατεί να γίνει η πληρωμή στην εταιρεία που τα εισάγει και βρίσκεται στο εξωτερικό.

«Αυτό που μας απασχολεί είναι ότι θα ξεμείνουμε από κάποιες τροφές, όπως κατεψυγμένο ψάρι (ρέγγα και capelin), που υπάρχουν μόνο στον Ατλαντικό και δεν υπάρχουν αντίστοιχα στην Ελλάδα. Οι τροφές αυτές αφορούν, κυρίως, τα δελφίνια και τις φώκιες. Αυτά είναι και τα επείγοντα αυτή τη στιγμή», συμπληρώνει.

Όπως αναφέρει, έχουν ήδη κάνει αίτηση στην αντίστοιχη επιτροπή στην τράπεζα της Ελλάδας που ασχολείται με αυτές τις αιτήσεις για καταθέσεις σε ξένους τραπεζικούς λογαριασμούς. «Έχω μάθει από το κατάστημα τράπεζας που εξυπηρετούμαι ότι από την 1/7 έχουν στείλει πάνω από 40 αιτήσεις και μόνο 2-3 αιτήσεις έχουν πάρει έγκριση, και αυτές αφορούν φαρμακευτικά προϊόντα», προσθέτει ο κ. Λεσουέρ.

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση του κόσμου, αφού πολλοί ήταν εκείνοι οι Έλληνες με λογαριασμό στο εξωτερικό που προσφέρθηκαν να κάνουν οι ίδιοι την πληρωμή από τον προσωπικό τους λογαριασμό.Ωστόσο, ο κ. Λεσουέρ παραμένει αισιόδοξος και ευελπιστεί ότι τώρα που άνοιξαν οι τράπεζες, θα γίνονται πιο γρήγορα αυτές οι διαδικασίες και θα ευαισθητοποιηθούν ώστε να λυθεί σύντομα το πρόβλημα. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να επέμβει ο Ευρωπαϊκός Σύλλογος Ζωολογικών Κήπων και να καλύψει εκείνος το ποσό, από δικό τους λογαριασμό εξωτερικού.

Ο κ. Λεσουέρ τονίζει ότι το ποσό δεν είναι μεγάλο, αλλά είναι η διαδικασία και τα capital controls που δεν τους επιτρέπουν να κάνουν την πληρωμή.

Πηγή: HuffPost Greece

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ