Και το όνομα αυτού... Ατλας: Γνωρίστε το νέο ρομπότ της Google με ανθρώπινο παρουσιαστικό & κίνηση

Κυρίες και κύριοι, αυτός είναι ο Ατλας. Το νέο μεγάλο επίτευγμα της Google, ένα ανθρωποειδές ρομπότ με ύψος 1,88 μέτρα και βάρος 150 κιλά, που κατασκευάστηκε για λογαριασμό του διαδικτυακού κολοσσού από την Boston Dynamics.

Τα «κατορθώματα» του Ατλαντα παρουσίασε πρόσφατα ο ίδιος ο ιδρυτής της Boston Dynamics, Marc Raibert.

Οπως υποστήριξε, αν και πολλές ακόμη εταιρείες έχουν χρησιμοποιήσει παρόμοιο λογισμικό για την κατασκευή ανθρωποειδών ρομπότ, το λογισμικό που διαθέτει ο Άτλας, είναι πολύ πιο εξελιγμένο.
Στηρίζεται όπως ανέφερε στην απόλυτη αντιγραφή της κίνησης ανθρώπων και ζώων, ώστε το περπάτημά του να είναι σταθερό και να μην κινδυνεύει να πέσει.
 

Για του λόγου το αληθές, το βίντεο που παρουσιάστηκε, τον δείχνει να τρέχει μέσα στο δάσος. Σύμφωνα μάλιστα με την Google, χρησιμοποιήθηκαν βαράκια, ακόμα και γάντια του μποξ, ώστε ο Ατλας να μπορεί να ισορροπεί και σε ανώμαλο έδαφος, όπως είναι αυτό ενός δάσους.

«Μας ενδιαφέρει να ισορροπήσει, να κινείται γρήγορα και να αποοφεύγει τις πτώσεις. Μας ενδιαφέρει να βγάλουμε αυτό το ρομπότ στον έξω κόσμο», δήλωσε σχετικά ο Raibert.
Και αφού η φαντασία έγινε πραγματικότητα, επιστρέφουμε στην... επιστημονική φαντασία. Γιατί στόχος της Google είναι ο Ατλας να γίνει πιο δυνατός και ευέλικτος από έναν μέσο άνθρωπο. Ηδη, έχει καταφέρει να σκαρφαλώνει με πόδια και χέρια, αλλά και να κινείται μέσα σε χώρους με συνωστισμό. Και οι δημιουργοί του υπόσχονται σύντομα ακόμη περισσότερες δυνατότητες...

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ