Συγκρατούμενος του Πιστόριους καταγγέλλει: "Είχε αντιμετώπιση VIP στη φυλακή!" Αποφυλακίζεται μεθαύριο‏

Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, που κατάδικάστηκε για φόνο εξ αμελείας, μπορεί να πέρασε 10 μήνες κράτησης σε ένα από τα πλέον διαβόητα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ωστόσο ήταν «σε ουσιαστική απομόνωση και λαμβάνοντας ειδική φροντίδα»- όπως καταγγέλει συγκρατούμενός του.   

«Ο Πιστόριους ήταν κρατούμενος VIP. Όλα ήταν ελεύθερα γι' αυτόν. Έκανε πρακτικά ό,τι ήθελε», ανέφερε ο Μπόζγουελ Μχλόνγκο, συγκρατούμενος του αθλητή στο υψίστης ασφαλείας φυλακές Κγκόσι Μαπούρου στην Πρετόρια, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο NBC. Αναρωτήθηκε δε πως «πώς γίνεται να έχεις το δικό σου γυμναστήριο, μόνος σου; Γιατί το κελί στο οποίο βρισκόμασταν εμείς δεν είχε ποτέ κουρτίνες, αλλά το δικό του ήταν ειδικό; Επειδή έχει χρήματα, αφού είναι ο Όσκαρ Πιστόριους».   

Οι αρχές της φυλακής μέχρι στιγμής δεν έχουν προβεί σε σχόλιο σχετικά με τις φήμες για προνομιακή μεταχείριση του παραολυμπιονίκη. Η οικογένεια του βέβαια αρνείται ότι ο Πιστόριους απόλαυσε οποιαδήποτε προνόμια στη φυλακή. Μάλιστα, λέγεται πως ο «Blade Runner» Πιστόριους φοβόταν τόσο πολύ μήπως κάποιος προσπαθήσει να τον δηλητηριάσει στη φυλακή, που τρεφόταν μόνο με σαρδέλες από κονσέρβα και φουρνιστά φασόλια. 
 

Όπως μεταδίδει το NBCNews, ο Πιστόριους αναμένεται να αποφυλακιστεί την Παρασκευή 21 Αυγούστου και να εκτίσει το υπόλοιπο της πεντάχρονης ποινής του υπό κατ' οίκον περιορισμό. Η εισαγγελία πάντως έχει ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση, επιδιώκοντας την επιβολή βαρύτερης ποινής στον Νοτιοαφρικανό αθλητή, ο οποίος έχει φυλακιστεί για τον φόνο της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, τον οποίο το δικαστήριο αναγνώρισε ως ατύχημα και όχι ως δολοφονία εκ προμελέτης. 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ