Made in Greece η eazybnb: H startup που αναλαμβάνει το σπίτι σας για διεθνή ενοικίαση μέσω του airbnb

Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος έχει ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι σε κάποιον τουριστικό προορισμό, το οποίο δεν έχει ενοικιάσει ή δεν έχει το χρόνο να ασχοληθεί μαζί του; 

Αυτό ήταν το ερώτημα που είχαν ο Πέτρος Δεμερτζής και ο Νάσος Γαβαλάς στο τέλος του 2014 και η απάντηση που έδωσαν ήταν το eazybnb. Μία startup, η οποία αναλαμβάνει μία κατοικία και την προωθεί μέσα από το airbnb, την πιο δημοφιλή υπηρεσία παγκοσμίως στο χώρο της ενοικίασης διαμερισμάτων ή κατοικιών για έναν μικρό αριθμό διανυκτερεύσεων.

Πρακτικά, η eazybnb αναλαμβάνει κατ’ αρχήν να αξιολογήσει ένα διαμέρισμα και να προτείνει λύσεις. Μετά, μπορεί να φροντίσει κάθε λεπτομέρεια ώστε το ακίνητο να γίνει ελκυστικό και λειτουργικό για κάθε υποψήφιο ενοικιαστή από όλες τις γωνιές του κόσμου. Στη συνέχεια, αναλαμβάνει τη διαχείριση του μέσω της πλατφόρμας της Airbnb, δηλαδή, φτιάχνει και διαχειρίζεται την καταχώρηση του, διαχειρίζεται τις κρατήσεις και κανονίζει την παραλαβή-παράδοση «μισθωμάτων», είναι υπεύθυνη για την επικοινωνία και τα αιτήματα των ενοικιαστών 24/7, καθαρίζει το χώρο σου και αναλαμβάνει όλες τις οικονομικές λεπτομέρειες. Και τέλος πληρώνει τον ιδιοκτήτη, κρατώντας μία σχετικά μικρή προμήθεια.

Όπως σημειώνουν οι δημιουργοί του συγκεκριμένου startup, η ιστοσελίδα ξεκίνησε να λειτουργεί τον περασμένο Φεβρουάριο, έχοντας στην αρχή ακίνητα μόνο από την περιοχή της Αττικής. Σταδιακά, όμως, έχει επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως είναι η Μεσσηνία, η Αχαΐα και η Πάρος, ενώ στα πλάνα για το άμεσο μέλλον περιλαμβάνονται η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Κεφαλονιά και η Μύκονος. «Στα σχέδια μας είναι πάντως και η επέκταση στο εξωτερικό, όπου υπάρχουν ήδη προτάσεις» επισημαίνει ο Πέτρος Δεμερτζής, ο οποίος έχει το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου.
Αντίστοιχες εταιρείες που αναλαμβάνουν τη διαχείριση ακινήτων στην πλατφόρμα της airbnb, υπάρχουν και στο εξωτερικό, αλλά, σύμφωνα με τον Νάσο Γαβαλά, γενικό εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας, η easybnb διαφοροποιείται καθώς προσφέρει μία σειρά από επιπλέον υπηρεσίες στους ενοικιαστές των διαμερισμάτων με στόχο την βελτιωμένη εμπειρία που θα φέρει και τα θετικά σχόλια. Ενδεικτικά, προσφέρει δωρεάν SΙΜ κάρτες με ελληνικά νούμερα, εκπτώσεις σε αρκετά καταστήματα και εστιατόρια, ενώ βρίσκονται εν εξελίξει και μια σειρά από άλλες αντίστοιχες συμφωνίες που θα μεγιστοποιεί τα κέρδη των ενοικιαστών.

Αυτή τη στιγμή, η eazybnb, η οποία έχει φθάσει να απασχολεί 12 άτομα, διαχειρίζεται περισσότερα από 100 ακίνητα, τα οποία παρουσιάζουν υψηλό ποσοστό πληρότητας με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τους ιδιοκτήτες. «Γενικότερα, πάντως, προσπαθούμε να είμαστε επιλεκτικοί στα ακίνητα που αναλαμβάνουμε, καθώς στόχος μας είναι να προσφέρουμε μία όσο το δυνατόν καλύτερη εμπειρία» σημειώνει ο κ. Δεμερτζής.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ