Εκλογές - Βίντεο: Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης πήρε την διερευνητική εντολή από τον Προκόπη Παυλόπουλο

Την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε στις 10 το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης προκειμένου να λάβει τη διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν εχθές αργά το βράδυ.

 

Παραλαμβάνοντας την εντολή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «πρέπει να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα πριν προσφύγουμε στην έσχατη λύση για τις εκλογές» επαναλαμβάνοντας την αιχμή του για το αν από την κίνηση του πρωθυπουργού υποκρίνονται συμφέροντα.

Ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ραντεβού από την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για να διερευνηθεί αν με τα άλλα κόμματα θα μπορούσε να υπάρξει ψήφος εμπιστοσύνης ή ανοχής σε μια κυβέρνηση που θα εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή πορειά της χώρας.

Σημείωσε δε ότι θα μπορούσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης αυτής να προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν μπορεί να είναι ο Αλέξης Τσίπρας.
Οι πρώτοι αρχηγοί που προτίθεται να συναντήσει θα είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Φώφη Γεννηματά,

Πριν την τηλεφωνική επικοινωνία τους προκλήθηκε μίνι αναστάτωση, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας e-mail μέσω του οποίου του γνωστοποιούσε την ανάθεση της εντολής. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την ενόχληση του κ. Μεϊμαράκη, την οποία δεν έκριβαν εχθές στελέχη της ΝΔ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ