Τα Σκόπια απωθούν με δακρυγόνα και χειροβομβδίδες κρότου τους πρόσφυγες στα σύνορα

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Κιλκίς, συνοριοφύλακες της ΠΓΔΜ χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να απωθήσουν το πλήθος των συγκεντρωμένων που, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται σε περισσότερα από 2000 άτομα.

Με δακρυγόνα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πλήθος των μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα της χώρας η αστυνομία της ΠΓΔΜ. Παράλληλα, ενταση προκλήθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής, στην ουδέτερη ζώνη, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης, όπου εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί, περιμένοντας να εισέλθουν στη γειτονική χώρα.

Η αστυνομία ανέφερε, επίσης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι υπάρχουν δύο τραυματίες, οι οποίοι αναμένεται να μεταφερθούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου.

Tα Σκόπια έθεσαν χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη μεθόριό τους στον νότο αλλά και εκείνη στον βορρά, στα σύνορά τους με τη Σερβία που αποτελεί την πύλη εξόδου των ροών από τη χώρα. Ανακοίνωσαν επίσης ότι θα αναπτύξουν στα σημεία εισόδου και εξόδου των προσφύγων, δυνάμεις του στρατού που θα συνδράμουν τις αστυνομικές περιπόλους.

Μέχρι χθες οι αστυνομικές τους περίπολοι περίμεναν και αφού κατέγραφαν, στη νεκρή ζώνη, τους πρόσφυγες, επέτρεπαν τη μετάβασή τους στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής από όπου έφευγαν με τρένο για τα σύνορα με τη Σερβία.

Πηγή: reuters.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ