Λαϊκή Ενότητα: Η κυβέρνηση των Σκοπίων είναι έκθετη στη διεθνή κοινή γνώμη για τη βίαιη αντιμετώπιση χιλιάδων ανυπεράσπιστων ανθρώπων

Έντονη ανησυχία για την προσφυγική κρίση στα σύνορα Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) και Ελλάδας εκφράζει η Λαϊκή Ενότητα, με ανακοίνωση που εξέδωσε.
 

 Τονίζει ότι «η κυβέρνηση των Σκοπίων είναι έκθετη στη διεθνή κοινή γνώμη για τη βίαιη αντιμετώπιση χιλιάδων ανυπεράσπιστων ανθρώπων, κυρίως Σύρων και Αφγανών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών από αυτούς, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών».
 
Σημειώνει όμως ότι «εκθετη είναι και η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία είναι συνένοχη στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που δημιουργούν πλήθη απελπισμένων προσφύγων και μετατρέπει τη χώρα μας, όπως και άλλες χώρες της Μεσογείου και των Βαλκανίων, σε φυλακή ψυχών και σωμάτων, με το Δουβλίνο ΙΙ».


«Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να απαιτήσει από την Ε.Ε. και τον ΟΗΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την άμεση αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές αρχές και το διεθνές δίκαιο» καταλήγει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ