Φαγητό στην παραλία: Εύκολοι & πρακτικοί τρόποι για να συντηρήσετε τα τρόφιμα

Ο υδράργυρος έχει φτάσει στα ύψη και πλέον περνάτε όλο και περισσότερες ώρες στην παραλία. Μπορεί να έχετε προνοήσει για τη διατροφή σας, παίρνοντας μαζί σας υγιεινά σνακ, όμως θυμηθείτε ότι η αυξημένη θερμοκρασία αυξάνει και τη δραστηριότητα των βακτηρίων που μπορούν να αλλοιώσουν τα τρόφιμα. 

Και επειδή κανείς δε θα ήθελε οι αναμνήσεις του φετινού καλοκαιριού να αφορούν κάποιου είδους τροφική δηλητηρίαση, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές που μάς δίνει η κ. Τζόβα Ελίζα, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος προκειμένου να διατηρήσετε το φαγητό σας φρέσκο και ασφαλές όσο βρίσκεστε στη θάλασσα.

Προκαταψύξτε τα τρόφιμα που θα πάρετε μαζί σας

Να θυμάστε ότι τα τρόφιμα που βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου δεν είναι δυνατό να ψυχθούν όταν τα βάλετε στο φορητό ψυγείο. Αντίθετα, τα προκατεψυγμένα τρόφιμα διατηρούνται καλύτερα και για περισσότερη ώρα, καθώς «καταναλώνουν» λιγότερο πάγο από το ψυγειάκι που θα κρατάτε στη μικρή σας απόδραση. Ετοιμάστε λοιπόν από το προηγούμενο βράδυ τα τρόφιμα που θα πάρετε μαζί σας, όπως για παράδειγμα οι σαλάτες και τα σάντουιτς, και βάλτε τα στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας για να πέσει η θερμοκρασία τους. Το πρωί πριν φύγετε τοποθετήστε τα στο φορητό ψυγείο και φροντίστε να διατηρηθούν στους 4°C. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής τοποθετείστε το ψυγείο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και αν επιθυμείτε τυλίξτε το με μία πετσέτα.

Όχι ένα, αλλά δύο.

Και αναφερόμαστε στα ψυγεία. Καλό είναι να παίρνετε μαζί σας στη θάλασσα δύο μικρά ψυγειάκια. Ένα για τα τρόφιμα και ένα για τα ροφήματα. Και αυτό διότι το ψυγείο με τα ποτά συνήθως το ανοίγουμε πιο συχνά με αποτέλεσμα να χάνει πολύ γρηγορότερα τη θερμοκρασία του. Τοποθετήστε τα και τα δύο σε σκιερό μέρος και στο ψυγείο με τα φαγητά μη βάλετε πάγο, αφού καλό είναι τα παγάκια να μην έρχονται απευθείας σε επαφή με τα τρόφιμα. Επιπλέον μπορείτε να τοποθετήσετε από την προηγούμενη στην κατάψυξη χυμούς (που περιέχονται σε χάρτινη συσκευασία), αλλά και μπουκαλάκια με νερό (γεμισμένα μέχρι τα 2/3 του όγκου τους) για να κρατηθούν δροσερά για περισσότερη ώρα.

Όλη η συνέχεια εδώ - Ιnfokids.gr

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ