ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ φορτσάρουν για την προεκλογική καμπάνια - Η Ζωή μεσα στη Βουλή με 7 ΛΑ. Ε βουευτές

Εκλογές της τηλεόρασης και του Διαδικτύου θα είναι αυτές της 20ής Σεπτεμβρίου, καθώς η προεκλογική εκστρατεία-εξπρές αφενός και η οικονομική στενότητα των κομμάτων που λαμβάνουν μέρος αφετέρου, δεν επιτρέπουν μεγαλεπήβολα σχέδια, όπως πολλές «ανοιχτές» συγκεντρώσεις, περιοδείες σε ολόκληρη την επικράτεια, αφίσες, πανό κ.λπ.
 

Στα επιτελεία όλων των κομμάτων οι συσκέψεις είναι πυρετώδεις προκειμένου να εξευρεθούν τα βασικά συνθήματα, οι εταιρείες που θα υποστηρίξουν την καμπάνια, αλλά και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την ευθύνη μέσα από τους μηχανισμούς.
 
Πάντως κάθε μέρα θα υπάρχει μία παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα,ενώ προς το τέλος της προεκλογικής περιόδου θα εμφανιστούν σημαντικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ 
Στη ΝΔ εκτιμούν ότι ο πολιτικός λόγος του Β. Μεϊμαράκη μπορεί να ξένισε στην αρχή, αλλά έχει «καλό πέρασμα» στην κοινή γνώμη
 
Πως επετεύχθη η απαρτία
Αν και ήταν προγραμματισμένη για τις 20:00, η Διάσκεψη των Προέδρων που αναβλήθηκε το Σάββατο λόγω έλλειψης απαρτίας, ξεκίνησε σχεδόν στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να επικαλείται άρθρα του Κανονισμού της Βουλής για να βγάλει... απαρτία. 
 
Στη Διάσκεψη δεν εμφανίστηκε εκπρόσωπος από κανένα κόμμα, πλην της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Σήμερα προστέθηκε και ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, ανεβάζοντας τον αριθμό των συμμετεχόντων σε επτά από τους 22 που συμμετέχουν κανονικά αφού ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ, έχουν αποφασίσει να απέχουν από τις συνεδριάσεις, λόγω προεκλογικής περιόδου.  
 
Συμβόλαιο θανάτου υπογράφει ο ΣΥΡΙΖΑ  
 
Η Πρόεδρος της Βουλής  κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ όταν με αφορμή την απουσία της Μαρίας Κανελλοπούλου, στην οποία όπως είπε τηλεφώνησε και της αποκάλυψε ότι ξέχασαν να της πουν να μην παραβρεθεί το Σάββατο , τόνισε : 
 
«Κάποιοι με την υπογραφή της συμφωνίας, υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ και της δημοκρατίας. Τα συμβόλαια αυτά δεν θα εκτελεστούν χωρίς αντίσταση».
 

ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: γιατί ενοχλούν οι Εκλογές- απορίας άξιο 
Για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, κάνει λόγο ο γγ της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς σχολιάζοντας τη Διάσκεψη των προέδρων που πραγματοποιήθηκε χθες και τις επιτροπές που έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσουν σήμερα και αύριο. 

«Η διάσκεψη προέδρων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Αυγούστου, με μονοκομματική σύνθεση – συμμετείχε μόνο η Λαϊκή Ενότητα -αγνοεί επιδεικτικά την πραγματικότητα  που δεν είναι άλλη από το ότι η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο. 

Ο ορισμός ολομελειών και επιτροπών με συγκεκριμένη θεματολογία εξυπηρετεί προφανείς σκοπιμότητες. Όμως είναι να απορεί κανείς γιατί η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ορισμένους τους ενοχλεί τόσο πολύ και κάνουν ότι μπορούν για να την καθυστερήσουν ή για να δημιουργήσουν εντυπώσεις παλαιοκομματικής κοπής», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Μαντάς. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ