Φοβερό το Trion Nemesis: To πρώτο hypercar των ΗΠΑ, με ιπποδύναμη 2.000 αλόγων

Ιπποδύναμη 2.000 αλόγων έχει το Trion Nemesis, της αμερικανικής (Καλιφόρνια) Trion- που αναπτύσσει το όχημα το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει το πρώτο αμερικανικό «hypercar».

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίεμυα του Popular Science, η εταιρεία είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της για το Nemesis πριν από περίπου έναν χρόνο- και πραγματοποίησε επίδειξη ενός μοντέλου σε πραγματικό μέγεθος σε κλειστό event στην Καλιφόρνια.

Το σχετικό βίντεο γύρισε και ανέβασε στο Ίντερνετ ο Αλεχάνδρο Σάλομον, ιδιοκτήτης σειράς «supercars» και δημιουργός/ διαχειριστής του καναλιού Salomondrin στο YouTube.

Η εταιρεία φέρεται να σχεδιάζει πολλαπλές εκδόσεις του Nemesis, μία εκ των οποίων θα είναι ένα μοντέλο περιορισμένης διάθεσης, αξίας 2,2 εκατ. δολαρίων- σημειώνεται πως η αγορά του συνεπάγεται και απόκτηση μεριδίου της εταιρείας.

Τα άλλα μοντέλα θα είναι το Nemesis N1-RR (1,6 εκατ. δολάρια) και το πιο «ήμερο» Nemesis N1-GT, που θα έχει «μόλις» 1.400 άλογα ιπποδύναμη, χαμηλότερη τιμή και καμπριολέ σχεδιασμό. Όλα τα μοντέλα θα διαθέτουν twin-turbocharged κινητήρα V-8 και κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων. Η μέγιστη ταχύτητα αναμένεται να ξεπερνά τα 460 χλμ/ ώρα, με επιτάχυνση από το 0 στα 96 χλμ/ ώρα μέσα σε 2,8 δευτερόλεπτα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ