Μεγάλη συγκίνηση: Εντοπίστηκε στην Κύπρο η άτρακτος του Noratlas που είχε καταρριφθεί από φίλια πυρά

Μέρος της ατράκτου αλλά και του πιλοτηρίου του αεροσκάφους Noratlas που καταρρίφθηκε από φίλια πυρά στις 22 Ιουλίου 1974 στη Λευκωσία έχει εντοπιστεί κατά τις έρευνες στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπως δήλωσε σήμερα ο Κύπριος Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα  Φώτης Φωτίου.

Τις τελευταίες ώρες έχει εντοπιστεί μέρος της ατράκτου και του πιλοτηρίου του Noratlas. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη γιατί ήταν αυτό που αναμένετο τις τελευταίες μέρες, εξήγησε, υποδεικνύοντας ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι να αποκαλυφτεί ολόκληρη η άτρακτος προτού οι επιστήμονες και οι αρχαιολόγοι ασχοληθούν με το τελευταίο μέρος της β` φάσης, που είναι ο εντοπισμός των λειψάνων.

 Επεσήμανε δε πως οι εργασίες διεξάγονται με κάθε προσοχή και με όλα εκείνα τα μέτρα που εγγυώνται την ασφάλεια του προσωπικού, όλοι θα πρέπει να έχουν υπομονή καθώς δεν μπορεί καθημερινά να υπάρχουν εξελίξεις σε ό,τι αφορά το Noratlas.

«Η εργασία γίνεται με κάθε προσοχή. Γίνεται σάρωση του εδάφους σε κάθε 30 εκ. και εύχομαι μετά τον εντοπισμό και της ατράκτου να εντοπίσουμε και τα οστά για να τα παραδώσουμε στους συγγενείς των ηρώων αυτών για να τους κηδέψουν μετά από 41 χρόνια με τις πρέπουσες τιμές» είπε.


Απαντώντας σε ερώτηση, εξήγησε ότι επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρχουν εκρηκτικά οι έρευνες προχωρούν σιγά σιγά με όλα τα μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού. «Οι ειδικοί της Εθνικής Φρουράς» είπε «είναι εδώ σε όλη τη διαδικασία και όλες τις ώρες που εργάζονται οι επιστήμονες».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ