Γούντι Άλεν σε παράνοια, Τομ Κρουζ α λα Βαρουφάκης: Οι νέες ταινίες της εβδομάδας‏

Γιοακίν Φίνιξ και Έμα Στόουν πρωταγωνιστούν στη νέα υπαρξιακή κωμωδία του ακούραστου Γούντι Άλεν. 

Ο 80χρονος νεοϋορκέζος δημιουργός αναζητά μέχρι τέλους απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα περί προσωπικής ηθικής και φιλοσοφίας ζωής. Έτσι χρησιμοποιεί το love story του διασκεδαστικά πικρού «Παράλογου Ανθρώπου» –ανάμεσα στον καταθλιπτικό, αλκοολικό καθηγητή Γιόακιν Φίνιξ και τη ρομαντική μαθήτριά του Έμα Στόουν– περισσότερο σαν σεναριακό άλλοθι για να θέσει μερικά μοραλιστικά­ διλήμματα, στα χνάρια των «Απιστίες και Αμαρτίες», «Το Όνειρο της Κασσάνδρας» και «Match Point». Με πιο ανάλαφρο τρόπο τώρα, πάντα όμως με το ντοστογεφσκικό «Έγκλημα και τιμωρία» ως θεμελιώδη αναφορά.

Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Έθνος

Ο Τομ Κρουζ ερμηνεύει για πέμπτη φορά τον Ίθαν Χαντ, βάζοντάς τα αυτήν τη φορά με το πανίσχυρο συνδικάτο. Μια τετραετία μετά «Επικίνδυνη Αποστολή - Πρωτόκολλο: Φάντασμα» και το εκρηκτικό – με την κυριολεκτική και μεταφορική έννοια- ταξίδι του Ιθαν Χαντ στη Μόσχα, η καινούργια high-tech περιπέτεια φέρνει τον γνωστό κατάσκοπο αντιμέτωπο με το Συνδικάτο, μία ομάδα άρτια εκπαιδευμένων πρακτόρων που στρέφεται ενάντια στην IMF. Ο φορτωμένος με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό Τομ Κρουζ βρίσκεται, φυσικά, στον πρωταγωνιστικό ρόλο, με τους Τζέρεμι Ρένερ, Σάιμον Πεγκ και Ρεμπέκα Φέργκιουσον να τον συντροφεύουν στην νέα του αποστολή. 

Το Μαύρο Άλογο

Πολυβραβευμένο νεοζηλανδικό δράμα, που αφηγείται μια ξεχωριστή περίπτωση διπολικής διάνοιας. Ο Τζένεσις παρά την ψυχιατρική διάγνωση για «διπολική διαταραχή» που τον συνοδεύει, είναι master του σκακιού. Η συναισθηματική του νοημοσύνη του δίνει μάλιστα τη δυνατότητα να γίνει ένας γενναιόδωρος και υπομονετικός δάσκαλος. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, αναλαμβάνει να οδηγήσει μια ομάδα απόκληρων παιδιών στο πανεοζηλανδικό πρωτάθλημα σκακιού. 

Ένας Αμερικανός Φίλος

Επανακυκλοφορία του γκανγκστερικού αριστουργήματος του Βιμ Βέντερς. Ένας Αμερικανός τυχοδιώκτης μπλέκει έναν ετοιμοθάνατο κορνιζοποιό από το Αμβούργο στη δολοφονία δύο μαφιόζων, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα μαζί του μια ιδιαίτερη, ισχυρή φιλία. Αποδεικνύοντας την απεριόριστη αγάπη (και γνώση ) του για το αμερικανικό σινεμά, ο Βέντερς διασκευάζει «Το παιχνίδι του κυρίου Ρίπλεϊ» της Πατρίσια Χάισμιθ σαν αριστοτεχνικό νουάρ.

Barbie, Η Πριγκίπισσα και η Ροκ Σταρ

Η διάσημη κούκλα κάνει καριέρα στο τραγούδι σε ένα νέο animation. Σε αυτό το παιδικό μιούζικαλ, η Barbie πρωταγωνιστεί ως μοντέρνα Πριγκίπισσα Κόρτνεϊ που, ξαφνικά, βλέπει τον κόσμο της να ανατρέπεται, όταν αλλάζει θέση με την Έρικα, μια διάσημη τραγουδίστρια. Οι δύο αυτοί τελείως διαφορετικοί κόσμοι συγκρούονται όταν, μετά από ένα μπέρδεμα, η Πριγκίπισσα Κόρτνεϊ καταλήγει στην Ποπ Κατασκήνωση και η Έρικα στη Βασιλική. Κι ενώ οι αρχηγοί των δύο ανταγωνιστικών κατασκηνώσεων προσπαθούν να διορθώσουν την κατάσταση, τόσο η Κόρτνεϊ όσο και η Έρικα μαθαίνουν να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα και να αποκτούν νέους, απρόσμενους φίλους.

Έρωτας το Απόγευμα

Επανακυκλοφορία της κομεντί του Μπίλι Γουάιλντερ με τους Γκάρι Κούπερ - Όντρεϊ Χέμπορν. Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Κλοντ Σαβάς παρακολουθεί τον Φρανκ Φλάναγκαν, με σκοπό να διαπιστώσει αν οι κατηγορίες που υπάρχουν εναντίον του για μοιχεία ευσταθούν. Όταν η κατάσταση περιπλέκεται επικίνδυνα, η κόρη του ντετέκτιβ Άριαν ειδοποιεί τον Φρανκ για τον κίνδυνο που διατρέχει. Μετά την αποκάλυψη, η νεαρή κοπέλα εξαφανίζεται και ο γοητευμένος Φρανκ αποφασίζει να τη βρει. Τότε προσλαμβάνει τον Κλοντ για να βρει τη μυστηριώδη κοπέλα, αγνοώντας φυσικά πως πρόκειται για την κόρη του...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ